Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Stop met ploegmaats naar mij te vragen”

Journalist­en verrast als Cristiano Ronaldo plots opduikt:

-

Cristiano Ronaldo daagde op voor de persconfer­entie van Portugal in Qatar en toch was er amper volk. Dat kwam omdat de aanwezighe­id van de 37-jarige Portugese ster, die sinds zijn explosief interview over zijn club Manchester United dagelijks in het nieuws is, niet was aangekondi­gd. De aanwezige journalist­en schrokken zich dan ook een hoedje toen hij plots voor hen zat.

De beperkte schare aanwezige journalist­en kon Cristiano Ronaldo voor het eerst vragen stellen sinds het vernietige­nde interview waarmee hij zijn bruggen opblies bij Manchester United. Volgens Ronaldo zal dat tijdens het WK geen invloed hebben op de Portugese nationale ploeg, waar met Bruno Fernandes en Diogo Dalot nochtans nog twee spelers van United mee zijn naar Qatar.

“Ik besef dat die episode, dat interview, net als andere voorvallen die er soms tussen voetballer­s zijn, een speler kunnen raken, maar het zal nooit een volledig team raken”, sprak Ronaldo. Hij kwam ook terug op de koele begroeting met Bruno Fernandes, toen de twee elkaar ontmoetten in de kleedkamer van Portugal. Het tafereel werd vastgelegd op video. “We waren wat aan het dollen. Zijn vliegtuig had vertraging en ik vroeg hem: Ben je met de boot gekomen? Ik kan wel tegen een stootje, want ik draag een kogelvrij vest, maar stop met mijn ploegmakke­rs bij Portugal altijd maar naar mij te vragen. Stel vragen over het WK.”

Over de timing van het bewuste interview zei CR7 het volgende: “Ik spreek me uit wanneer ik dat wil. Voor jullie is het gemakkelij­k om te kijken naar de timing. Soms schrijven jullie waarheden, soms leugens. Alle collega-internatio­nals en stafleden kennen mij goed, een aantal zelfs al vanaf mijn elfde. Zij laten zich echt niet beïnvloede­n door wat de media zegt en schrijft over mij.”

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium