Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ooms treft vier keer raak

Bevel eerste ploeg in meer dan een jaar die wint op Broechem

-

Eén jaar en één maand. Zolang was het geleden dat KFC Broechen uit tweede provincial­e A nog eens thuis had verloren. Aan die reeks maakte Bevel met 1-6-cijfers op spectacula­ire wijze een einde. Vooral Wannes Ooms was met vier treffers cruciaal. “En nu spelen we hopelijk kampioen.”

“Mijn zoontje is 3,5 jaar oud en kent de cijfertjes nog niet zo goed”, begint Ooms wanneer we hem vragen of hij tevreden is met zijn vier treffers. “En elke wedstrijd vraagt hij of ik vijf goals voor hem wil maken. In dat opzicht pikt het wel een beetje dat ik er geen vijf maakte, al heb ik toch tegen hem gezegd dat ik vijf keer gescoord heb (lacht). Heel lang geleden heb ik er eens vijf gescoord tegen Linda Olen, zo vertelde mijn vader.”

“Maar het is heel plezant: dat mag elke week gebeuren. Er was een binnentikk­ertje bij, maar voor de rest waren het allemaal mooie doelpunten. Vooral die eerste mocht er zijn. Die deed me een beetje denken aan de volley van Haaland een paar weken geleden, met zijn been in de lucht. Alleen was het misschien iets minder spectacula­ir.”

Het was de eerste keer in meer dan een jaar dat een ploeg kwam winnen op het veld van Broechem.

“Tja, we wisten dat ze een kleiner veld hebben en een heel gretige ploeg. Daarom zetten we van in het begin al veel druk. Gelukkig konden we snel scoren. Na vijf minuten stond het ook al 0-2. Met wat meeval wel, we speelden heel efficiënt.”

Bevel kampioen

Voor Ooms mag het zo blijven duren.

“We spelen de laatste jaren goed tegen ploegen in de linkerkolo­m, maar hebben het moeilijker met ploegen die onderin meedraaien. Daar wil ik dit seizoen veranderin­g in zien: het is mijn ambitie om kampioen te spelen. Het is een van mijn laatste jaren en onze kampioensv­iering naar eerste hebben we door corona amper kunnen vieren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium