Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was overdonder­d toen ze een erehaag vormden”

PHILIP VANGHEEL speelde vierhonder­dste wedstrijd voor eerste ploeg van Beekhoek

- DRIES VAN THIELEN

KFC Beekhoek speelde in derde provincial­e C 1-1 gelijk tegen Flandria. Niets bijzonder, ware het niet dat het de vierhonder­dste wedstrijd van aanvoerder Philip Vangheel voor groen-wit was. “Ik was overdonder­d toen ze een erehaag voor mij maakten.”

Achttien jaar. Zoveel tijd had Philip Vangheel nodig om zijn opmerkelij­ke jubileum te bereiken.

“Ik begon op mijn 18 jaar bij de eerste ploeg van Beekhoek. Daarvoor zat ik in de jeugd van Dessel Sport, maar ik wist dat ik niet goed genoeg was om door te stoten naar de eerste ploeg. Mijn kameraad, en latere schoonbroe­r, trok naar Beekhoek en ik volgde. Eerlijk, ik kende toen niks van de ploeg, maar ik groeide door van de reserven B naar de eerste ploeg, en toen wist ik: ik wil hier nooit meer weg.”

Dat wil niet zeggen dat er geen interesse was in Vangheel.

“Toch wel, toen ik jonger was zijn er ploegen uit vierde klasse (huidige tweede afdeling VV, red.) en eerste provincial­e eens naar mij komen polsen. Maar ik amuseerde me gewoon goed bij Beekhoek en dat wilde ik niet opgeven. Ik ben trouwens niet alleen: er zijn genoeg jongens die hier al vijf tot tien jaar spelen.”

Beker van Antwerpen

De sfeer van Beekhoek hield Vangheel bij de club, waardoor hij nu zijn opmerkelij­ke mijlpaal bereikte.

“Spijtig genoeg speelden we door corona veel minder wedstrijde­n, anders had de wedstrijdt­eller al veel hoger gestaan. De belangrijk­ste wedstrijde­n? We zijn een keer kampioen gespeeld in de Geelse derby tegen Punt- Larum dat toen tweede stond. Daar kwamen we eerst 2-0 achter en bogen dat nog om naar 2-3. En in 2015 wonnen we zowel de Beker van Geel als de Beker van Antwerpen. Toen wonnen we met 4-3 van FC Turnhout. En we zijn ook eens kunnen doorstoten tot de vierde ronde in de Beker van België, waar we werden uitgeschak­eld door Ath. Ach, en dan vergeet ik er waarschijn­lijk nog een aantal.”

Overdonder­d

Dat Beekhoek tijdens zijn galamatch op 1-1 bleef steken, kon de pret niet bederven.

“We hebben alles keigoed gevierd, ik heb vandaag zelfs een snipperdag genomen (lacht). In totaal moet ik met zo’n 130 spelers samengespe­eld hebben: daarvan waren er zeker 80 naar de kantine afgezakt. Ik was totaal overdonder­d, want ik wist van niks. Ze hadden alles gewoon achter mijn rug geregeld.”

“Maar het was echt heel plezant: ik weet niet juist hoeveel mensen er aanwezig waren, ik schat rond de 300. Het was echt tof dat er zoveel volk naar mijn match is komen kijken.”

 ?? FOTO MPICS ??
FOTO MPICS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium