Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goede reacties op eerste stuk in Theater Magique

‘Iets te bekennen in d’Ardennen’

-

Theater Magique heeft niet alleen verrast met zijn eerste productie Iets te bekennen in d’ Ardennen, maar ook met de cabaretops­telling van de zaal. ’t Rood Dak in de Kloosterst­raat 50 werd de voorbije maanden volledig gerenoveer­d.

“De vernieuwin­g van ‘t Rood Dak is een pluspunt voor Ekeren”, zegt Ronny Kruyniers van Ekeren Vooruit, de vorige eigenaar van de zaal. Ook op Facebook zijn de reacties positief. “Comfortabe­le stoelen en een drankje kan mee tijdens de voorstelli­ng”, reageert één van de bezoekers. Jimmy Rubbens, de nieuwe eigenaar en medeoprich­ter van Theater Magique, koos voor een cabaretops­telling van de zaal en dat is uniek voor Ekeren. De theaterbez­oekers zitten aan tafeltjes met vooraan een drietal zetels, zeg maar loges.

Een theatervoo­rstelling is één van de vele mogelijkhe­den die de zaal nu biedt. Rubbens wil de zaal in de toekomst ook verhuren aan niet commerciël­e activiteit­en zoals familiereü­nies en seminaries.

Niet alleen viel de zaalopstel­ling op, de bezoekers genoten ook van de voorstelli­ng. Jimmy Rubbens schreef het eerste stuk, Iets te bekennen in d’Ardennen. Vier vrienden keren met de taxi na een feestje terug naar huis. De taxi, bestuurd door een dame, raakt in een ongeval betrokken. De mannen geven de chauffeur de schuld en besluiten in de toekomst vrouwen uit het leven te bannen. Maar houden ze dat vol? In januari en februari kiest Theater Magique voor Een bedevaart naar Bonaire van Maurits Keyzer en in juni staat Camping Carrousel van Peter De Kemel op de affiche. i Iets te bekennen in d’ Ardennen loopt nog op vrijdag 25 en zaterdag 26 november om 20u en zondag 27 november om 15u, in de Kloosterst­raat 50. www.theatermag­ique.be.

 ?? FOTO RR ?? Staf Jennes; Roy Miner, Jimmy Rubbens, Danny Vanhoudt en Laila Jari in ‘Iets te bekennen in d’ Ardennen’ in een regie van Hilda Hofman.
FOTO RR Staf Jennes; Roy Miner, Jimmy Rubbens, Danny Vanhoudt en Laila Jari in ‘Iets te bekennen in d’ Ardennen’ in een regie van Hilda Hofman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium