Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe zaakvoerde­rs voor café ’t Hoefijzer

-

Aan de buitenzijd­e valt het meteen op dat café ’t Hoefijzer in Boechout een nieuw elan heeft gekregen. Dat heeft het café te danken aan Sebastian Fernandez Moreno en Wendy Sels: “We hebben er een volkscafé voor alle leeftijden van gemaakt.”

In Boechout wordt aangegeven dat het café op de hoek van het Sint-Bavoplein en het Jef Van Hoofplein wel eens het oudste van de gemeente zou kunnen zijn. De Vlaamse dienst Onroerend Erfgoed geeft alvast aan dat er in 1804 al sprake was van een herberg Het Hoefijzer.

Sinds een goed jaar stond het gebouw leeg maar daar hebben Sebastian en Wendy veranderin­g in gebracht. “Door het overlijden van de vorige eigenaar bleef het café ongeveer een jaar gesloten. Wij kwamen hier af en toe ook iets drinken en vonden dat deze mooie hoek niet mocht verdwijnen. De ligging in het centrum is ideaal”, geven ze aan.

Als ervaren ondernemer­s gingen ze de uitdaging aan en werd er een maand stevig verbouwd in het pand. “Van de bruine kroeg hebben we een volkscafé gemaakt waar iedereen welkom is. We hebben alle klassieke dranken en onze pils van Cristal komt uit tanks. De klanten zien deze onmiddelli­jk in het vernieuwd interieur staan.”

Sebastian en Wendy zijn niet aan hun proefstuk toe als het op ondernemen aankomt. Met Atmospher hebben ze een schilders- en interieurb­edrijf terwijl De Kokerij bekend staat om zijn workshops en zomerbar rond de barbecue.

Barbecue

“Voor onze kleine kaart trekken we de lijn van De Kokerij door naar ons café. De tapas die we voor de kleine honger serveren, worden op de barbecue bereid. Tijdens de wedstrijde­n van de Rode Duivels op het WK krijgen onze gasten een mini-hamburger. We zullen deze kaart geregeld aanpassen en misschien uitbreiden.”

Wendy en Sebastian beloven trouwens op tijd en stond een themamomen­t te organisere­n. Zo staat er op 4 december een ontbijt gepland. Ondertusse­n maken ze werk van de ruimte boven het café. “Die gaan we als polyvalent­e zaal inrichten. Ze zal geschikt zijn voor vergaderin­gen, babyborrel­s, productvoo­rstellinge­n en andere bijeenkoms­ten. We gaan er met een open bar werken, waar de gasten hun dranken uit kunnen nemen. Op het plein hebben we eveneens ons terras waar tot laat op de dag de zon schijnt.”

’t Hoefijzer is momenteel zeven dagen op zeven geopend. “Tijdens de middagen en in de weekends zijn we zoveel mogelijk aanwezig. We zijn graag onder de mensen. Daarnaast worden we ondersteun­d door een tof team van een tiental flexi-jobbers.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Sebastian en Wendy zetten het verhaal van ’t Hoefijzer voort.
FOTO FILIP SPOELDERS Sebastian en Wendy zetten het verhaal van ’t Hoefijzer voort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium