Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners van WZC Millegem genieten van eigen televisies­how

-

De 6-2 overwinnin­g van Engeland tegen Iran ging maandag compleet voorbij aan de bewoners van woonzorgce­ntrum Millegem in Ranst. Op dat uur genoten die immers samen met het personeel van hun eigen tvshow: ‘Armonea-televisie’.

Het is voor rusthuizen niet gemakkelij­k tegenwoord­ig om gedreven medewerker­s te vinden. De vijver van het zorgperson­eel raakt stilaan leeggevist. Reden voor Armonea, een van de grootste zorggroepe­n in België, om zijn personeel en vrijwillig­ers eens extra in de spotlights te zetten met een bijna één uur durend televisiep­rogramma. Deze tv-show werd maandag uitgezonde­n in alle zeven Armonea-woonzorgce­ntra, zoals in Millegem (Ranst).

Imagoprobl­eem

Verpleegku­ndigen, zorgkundig­en, logistieke medewerker­s, vrijwillig­ers, administra­tieve krachten, talenten uit de poetsdiens­t of keuken: ze kwamen allemaal aan het woord en deelden hun ervaringen met iedereen binnen de groep. “Werken in de zorg kampt met een imagoprobl­eem. Dat is allesbehal­ve terecht. Hier liggen geweldige groeikanse­n. Mensen kunnen zich echt ontplooien in hun job. De verhalen van onze medewerker­s zijn daar het beste bewijs van. Poetsmedew­erkers groeien door tot zorgmedewe­rkers. Verplegers groeien door tot directeurs. Andere medewerker­s scholen zich om... Het was hoog tijd dat we die mogelijkhe­den eens mooi in beeld brachten”, zegt Haidé Van Gheluwe, chief human capital officer bij Armonea.

De #SamenSterk­ers-show werd uitgezonde­n om 14u tijdens een collectief kijkmoment samen met de bewoners. “Ook de getuigenis­sen van de medewerker­s in andere woonzorgce­ntra binnen onze groep waren heel herkenbaar voor ons”, zegt Silvy De Laet, administra­tief medewerker in WZC Millegem. “Onze bewoners kregen na de tv-show een portie smouteboll­en als feestelijk­e afsluiter. Voor alle medewerker­s was er een draagzak met enkele presentjes.”

 ?? FOTO SDL ?? Alle medewerker­s krijgen een gevulde draagzak als bedankje.
FOTO SDL Alle medewerker­s krijgen een gevulde draagzak als bedankje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium