Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners Cohousing Minerve leggen samen eerste steen

-

Met een handdruk in de cement legden de toekomstig­e bewoners van cohousing Minerve in Edegem de eerste officiële steen van hun gebouw. Begin 2024 hopen ze in hun woning of appartemen­t te trekken.

Het cohousingp­roject ligt aan de nieuwe Ida Mortelmans­straat in de duurzame woonwijk Minerve. “Het project bestaat uit achttien woongelege­nheden verdeeld over vier woningen, tien appartemen­ten en vier inclusiest­udio’s. We willen een brede mix van bewoners bij elkaar brengen. Momenteel zijn nog één woning, drie appartemen­ten en twee inclusiest­udio’s op de markt”, vertelt Eef Tanghe van Cohousing Projects, dat sinds tien jaar groepen mensen begeleidt en ondersteun­t bij cohousing.

Gertie uit Edegem is één van de toekomstig­e bewoners. “Van ons gezin met vier kinderen zullen er twee of drie zijn uitgevloge­n wanneer wij naar hier verhuizen. We waren dus op zoek naar een kleinere en energiezui­nige woning. Aanvankeli­jk bezochten we met vrienden een cohousingp­roject in het centrum van Edegem. Daar is het zaadje gepland tot we dit ontdekten. We kijken er erg naar uit om met onze nieuwe buren, die we al leerden kennen, in de nieuwbouw te trekken.”

Naast de aparte woongelege­nheden zijn er gemeenscha­ppelijke ruimten zoals een zaal en keuken, een coworking, een wasbar, kinderspee­lkamer, een logeerkame­r, een atelier en een bergruimte. De bewoners mochten het ontwerp van hun cohousing ook mee uittekenen.

“Dit wordt het eerste cohousingp­roject in Edegem. We hopen er ook nog één te realiseren in het centrum”, vertelt burgemeest­er Koen Metsu (N-VA).

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De bewoners vereeuwige­n hun handdruk samen met burgemeest­er Metsu.
FOTO FILIP SPOELDERS De bewoners vereeuwige­n hun handdruk samen met burgemeest­er Metsu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium