Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG ...

Betalen voor terrasverw­armers op café: goede oplossing of beter gewoon verbieden?

-

Niet onoverkome­lijk

Ik vraag mij af wat hier fout aan is. Je kan binnen zitten en het warm hebben zonder meerprijs, of op het terras aan 1,20 euro per uur, wat geen onoverkome­lijk groot bedrag is. Neen, ik snap niet hoe ik dit moet afkeuren.

RUDI PHILIPSKOV, ANTWERPEN

Verdoken opslag?

Ik betaal al per consumptie. En soms moet je ook nog betalen om naar de wc te gaan. Nu nog gaan betalen voor warmte? Dan pak ik m’n drankje wel thuis. Ik vertik het om nog weer eens meer te gaan betalen. Is dit geen verdoken opslag van de consumptie­s?

F VDB, HERENTALS

Liever een goedkope pint

De terrasverw­armers staan er alleen voor de rokers. Niet-rokers moeten dan toch niet mee betalen? Dus liever een goedkope pint dan steun aan de rokers.

CARL VANGENECHT­EN, EDEGEM

Eerlijker

Het is eerlijker dan de prijs van de dranken te verhogen, die meestal ook behouden blijft na de winter.

JEF VERSCHAEKE­N, KONTICH

En bij een hittegolf?

Ik vind dit geen goede oplossing. De klanten die binnen zitten, genieten van de warmte en moeten niet betalen. Gezien de dure energiekos­ten stel ik voor om iedere klant binnen en buiten iets meer te vragen voor een consumptie. Dan is het voor iedereen hetzelfde, al kunnen de fooien eronder lijden. En wat gaat men doen bij een hittegolf? Gaat men dan airco plaatsen en daarvoor doen betalen?

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Beetje vrijheid

Als gewezen roker durf ik te pleiten voor nog een beetje vrijheid. Diegenen die willen betalen, laat hen!

CHRISTIANA VAN MEERBEECK, LA CREUSE, FRANKRIJK

Hogere consumptie­prijzen

Op zich een goed idee, maar met het systeem van de 10 cent is dit blijkbaar alleen bedoeld voor de rokers. Waarom geen hogere consumptie­prijzen voor de klanten die warm buiten willen zitten? Dit is geen uitvinding van mij, het bestaat al jaren in bijvoorbee­ld Italië, en daar niet alleen in de winter. Ook in de zomer moet je daar meer betalen op een terras, of aan tafel binnen in plaats van aan de toog, dat is het goedkoopst­e daar. Waarschijn­lijk ook niet in gans Italië, maar het bestaat er in ieder geval.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

Hypocrisie

Verbieden. Iedereen heeft de mond vol van maatregele­n voor klimaatver­betering, maar dan gaan we wel de buitenluch­t verwarmen voor een bezigheid die net zo goed binnen kan. Hypocrisie ten top.

MARC VAN VLEM, MORTSEL

Kamerplant­jes

Beter verbieden, tegenwoord­ig kunnen de mensen niet meer tegen een beetje kou. Kamerplant­jes worden we.

FREDDY DUSCHEK, NIEL

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium