Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgemeest­er en schepen reageren voorzichti­g

-

Antwerps burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) en Antwerps schepen van Stadsontwi­kkeling Annick de Ridder (N-VA) reageren voorzichti­g op de plannen voor de Boerentore­n. Of ze het persoonlij­k mooi vinden? Daar komt geen antwoord op.

“De eerste wolkenkrab­ber van het Europese vasteland is een icoon waar Antwerpen trots op is en dat wij zorgzaam moeten overlevere­n aan onze kinderen”, reageert burgemeest­er Bart De Wever. “Het mag duidelijk zijn dat wij zullen waken over het uitzicht van een van de meest kenmerkend­e gebouwen van onze stad. Ontwerpen zijn vrij, maar wel onderhevig aan het intensieve traject dat voor deze erfgoedsit­e loopt met de stadsbouwm­eester.”

“De Boerentore­n ligt elke Antwerpena­ar na aan het hart”, zegt schepen van Stadsontwi­kkeling

Annick De Ridder (N-VA). “Dat de culturele kaart wordt getrokken en hoge toegankeli­jkheid voor de Antwerpena­ar belangrijk is, stemt ons zeker tevreden. Maar dit voorstel moet eerst nog door tal van publieke diensten beoordeeld worden. Denk daarbij aan de diensten van de stadsbouwm­eester, erfgoed, ruimtelijk­e ordening en brandweer, om er maar enkele te noemen. Het is dus nog veel te vroeg, zeker als bevoegd schepen, om concrete uitspraken over de plannen te doen.”

Ook de Antwerpse oppositie laat van zich horen. “Laten we de les uit de renovatie van Het Steen niet vergeten. Iconische plekken verdienen een volwaardig stadsdebat. Betrek verschille­nde experts en inwoners. Dat niet doen, is een recept voor weerstand”, waarschuwt gemeentera­adslid Niel Staes (Groen) op Twitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium