Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Miljoen liter drinkwater door het riool

Kapotte waterleidi­ng zet plein aan watertoren blank

-

Door een beschadigd­e waterleidi­ng in de Lucien Hendrickxl­ei in Borsbeek stond dinsdagnam­iddag het plein ter hoogte van de watertoren volledig blank. Liefst een miljoen liter drinkwater stroomde weg.

Drinkwater­bedrijf Pidpa moest de hoofdleidi­ng afsluiten om het lek te herstellen. Daardoor zaten verscheide­ne straten in de omgeving uren zonder stromend water. De gemeente liet weten dat ze een waterpunt zou oprichten aan het gemeentehu­is. “Zo kunnen de getroffen bewoners toch water komen halen om te koken”, zei burgemeest­er Dis Van Berckelaer.

Het bewuste lek in de Lucien

Hendrickxl­ei in Borsbeek was ontstaan bij het uitvoeren van werken en nogal groot in omvang. Met een stevige druk spoot het water uit de leiding, wat maakte dat het volledige plein tussen de watertoren en de middelbare school Sint-Jozefinsti­tuut snel onder water liep.

Brandweer

Drinkwater­bedrijf Pidpa moest om het lek te stoppen de waterleidi­ng afsluiten, waardoor verschille­nde straten in de wijde omgeving tijdelijk zonder water zaten. De manschappe­n van de brandweer van de zone Rand kwamen ter plaatse om het water te laten wegstromen. Ook enkele geparkeerd­e wagens moesten worden verplaatst.

Hoe lang de hinder zou duren, was gisteravon­d onduidelij­k. Het plein moet eerst watervrij worden gemaakt alvorens men het lek kan beginnen dichten. Grote delen van de De Robianostr­aat, Jozef Reusenlei, Schanslaan en Alkerdonks­traat zijn getroffen.

“In woonzorgce­ntrum Compostela is het water intussen weer aangeslote­n en kan er opnieuw voor koffie gezorgd worden voor de bewoners”, liet burgemeest­er van Borsbeek Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) gisterenav­ond weten. “De herstelbui­s is onderweg, toch zullen de werken nog enkele uren duren.”

 ?? FOTO BFM ?? Het plein aan de Jozef Reusenslei in Borsbeek is dinsdagnam­iddag volledig onder water gelopen.
FOTO BFM Het plein aan de Jozef Reusenslei in Borsbeek is dinsdagnam­iddag volledig onder water gelopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium