Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broers vliegen vijf jaar achter tralies

Aanslag met zwaar vuurwerk situeerde zich in relationel­e sfeer

-

De broers Aziz (29) en Hicham A. (24) zijn dinsdag veroordeel­d tot vijf jaar cel. De correction­ele rechtbank van Antwerpen vond het op basis van onderschep­te Sky ECC-communicat­ie bewezen dat zij achter een aanslag met zwaar vuurwerk in Hoboken zaten. De aanleiding was een relationee­l conflict.

Op 13 december 2020 liep een woning in de Hollebeeks­traat in Hoboken ernstige schade op door zwaar vuurwerk. Ook de voordeur van de buren en twee geparkeerd­e voertuigen raakten beschadigd.

Op het voetpad stond de naam van de dochter van het gezin gespoten. Zij vermoedde dat Aziz A. achter de aanslag zat, omdat ze drie jaar lang een relatie had gehad met de echtgenoot van zijn zus. Aziz A. had haar ook al eens bedreigd.

Zijn betrokkenh­eid kon aanvankeli­jk niet worden hard gemaakt, maar de kraak van de geëncrypte­erde berichtend­ienst Sky ECC bracht daar veranderin­g in.

Aziz had Hicham het adres doorgestuu­rd en gezegd dat hij eerst moest schieten en dan de bom op de deur moest plakken. Daarna moest hij de naam van de vrouw bij de buren spuiten. ‘In orde bro’, had Hicham na de aanslag gestuurd. Over de bom stuurde hij dat die ‘luid’ was.

Beide beklaagden ontkenden ooit een Sky-telefoon in hun bezit te hebben gehad, maar de rechtbank vond het bewezen dat zij achter de aanslag zaten. “Beklaagden namen hun toevlucht tot zwaar geweld in een poging de vermeende liefdespar­tner van hun schoonbroe­r angst aan te jagen. Deze feiten veroorzaak­ten niet alleen zeer ernstige materiële schade, maar zijn bijzonder traumatisc­h voor de bewoners van de getroffen panden. De moeder van het geviseerde slachtoffe­r liep bovendien gehoorverl­ies op.” De broers moeten de burgerlijk­e partijen ruim 12.000 euro aan schadeverg­oedingen betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium