Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plannen voor nieuwe kunstacade­mie zijn met een jaar vertraging klaar

-

Het heeft langer geduurd dan gewenst, maar het gemeentebe­stuur van Hove geeft aan dat de plannen voor de nieuwe kunstacade­mie klaar zijn. Deze komt in de Paul van Ostaijenla­an. Volgens schepen van Patrimoniu­m Gerda Lambrecht (N-VA) is het de bedoeling om begin volgend jaar de definitiev­e plannen aan de inwoners te tonen. “Omdat we niet iedere dag zo’n nieuwbouw oprichten, willen we ons laten begeleiden door een gespeciali­seerd bureau. Wanneer deze is aangesteld en de aanbestedi­ng is opgemaakt, zullen we de uiteindeli­jke plannen tonen.”

De schepen bouwt voorzichti­gheid in omdat de opmaak van het ontwerp serieuze vertraging­en kende. “Normaal zouden we vorig jaar klaar geweest zijn met de plannen. Maar we kregen verschille­nde bezwaarsch­riften binnen. Gelukkig hebben we na deze procedures niet veel aan ons idee moeten veranderen en hebben we het concept kunnen behouden.”

De kunstacade­mie zal omgeven worden door een tuin terwijl naast het gebouw fietsensta­llingen komen. De bezoekers kunnen gebruikmak­en van de parking aan de overzijde van de straat, naast de sporthal.

Momenteel volgen 223 volwassene­n en 181 kinderen opleidinge­n aan de Hovese academie. De lessen algemeen beeldateli­er voor kinderen en jongeren blijven doorgaan in de Rodenbachs­chool. De volwassene­n van de afdelingen keramiek, schilderen, tekenen, fotografie, projectate­lier en textiele kunsten verhuizen na de bouwwerken wel van De Markgraaf naar de nieuwbouw.

Het gemeentebe­stuur wil van de academie zelfs een cultuurcen­trum maken. Naast de lessen en workshops zal er ook plaats zijn voor tentoonste­llingen, lezingen en zogenaamde Artist Talks met bekende of beloftevol­le kunstenaar­s.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De kunstacade­mie komt op grond van de gemeente.
FOTO FILIP SPOELDERS De kunstacade­mie komt op grond van de gemeente.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium