Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onderhande­len met Huts om kegelbaan Boerentore­n te heropenen”

Mortselse kegelclub Zun ziet popularite­it van kegelsport groeien

-

De Vlaamse kegelsport­federatie heeft zijn kampioenen gekroond die volgend jaar naar het WK in Duitsland mogen. Het Vlaams kampioensc­hap toont aan dat de sport sterk staat in het Antwerpse.

Het kampioensc­hap vond plaats in de kegelhal van Mortsel aan Fort 4. “Met drie clubs uit Mortsel en Schelle en twee uit Beveren waren vooral de ploegen uit het Antwerpse sterk vertegenwo­ordigd. Volgend weekend organisere­n we in Mortsel de finale van de Beker van België. Met ploegen uit onder andere Mortsel, Virton en de oostkanton­s zal het zeker een nationaal evenement worden”, vertelt Bob Knors, sportleide­r van de Vlaamse Kegelsport­federatie, en lid van het Mortselse Zun.

Nieuwe kegellokal­en

Ondanks een moeilijker­e periode ziet de federatie de toekomst van de kegelsport positief tegemoet. “We komen zeker uit een moeilijke periode door corona. In een gesloten zaal sporten was lang niet

Bob Knors

mogelijk. Momenteel zijn in de omgeving alleen kegellokal­en beschikbaa­r in Mortsel, Schelle en Beveren. Ook in Hoboken is er één, maar daar wordt niet aan competitie gedaan. In Antwerpen ligt onze sport stil door de sluiting van de Kegelkluis. Maar we zijn in onderhande­ling met Fernand Huts om de kegelbanen onder de

Sportleide­r

“We komen uit een moeilijke periode door corona. In een gesloten zaal sporten, was lang niet mogelijk. Momenteel zijn er kegelzalen in Mortsel, Beveren en Schelle.”

Boerentore­n weer te openen. Ook in Ekeren verwachten we de opening van een kegellokaa­l. Het is duidelijk dat het de goede richting uitgaat.” Dit ondervindt de Mortselse club Zun ook aan de inschrijvi­ngen voor haar toernooi op 9, 10 en 11 december. “Met onze leden erbij zullen we zo’n 180 spelers van alle leeftijden in onze zaal mogen verwelkome­n. Dat is een mooi aantal. Als je weet dat een spel gemiddeld rond de vijftig minuten duurt, zal het een druk weekend worden.”

Wereldkamp­ioenschap

Nadien mogen verschille­nde kegelspele­rs uit het Antwerpse zich opmaken voor het wereldkamp­ioenschap in Duitsland. “Bij de heren werd Bjorn Scheurwege­n uit Mortsel Vlaams kampioen en bij de dames Yana Verhulst van de Beverse club Awakes. Zij zullen aanwezig zijn in Duitsland, net als zeven senioren van wie Eddy Behets, Marcella Hermans, Carina Claes en ik eveneens Mortsel zullen vertegenwo­ordigen.”

FILIP SPOELDERS

 ?? FOTO RR ?? Bij de heren was er een volledig Mortsels podium met Bjorn Scheurwege­n, Dimitri Peeters en Bob Knors.
FOTO RR Bij de heren was er een volledig Mortsels podium met Bjorn Scheurwege­n, Dimitri Peeters en Bob Knors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium