Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik stuur Roberto al mijn energie”

- (jüg)

De Rode Duivels zullen toegejuich­t worden in Qatar. Heel wat familieled­en zijn geland in Doha voor de match tegen Canada. Onder wie Beth, de vrouw van Roberto Martinez, maar ook Anna Steegen, de vrouw van Leander Dendoncker, de vader van Axel Witsel, de vrouw van Jan Vertonghen en de ouders van Theate en Vermaelen.

Wanneer Beth Thompson de aankomstha­l in Doha binnenstap­t, dartelen haar dochters Louella en Safiana achter haar. Mevrouw Martinez duwt een trolley vol koffers voort. “Ik ben blij dat we er zijn”, zegt ze. “Tot wanneer we blijven, is moeilijk te zeggen. Ik hoop tot de 19de december, de dag na de finale, hé (lacht). Ik geloof erin dat België helemaal tot het einde van het toernooi kan gaan. Er is altijd hoop. We have to believe.”

De voorbije dagen heeft Beth haar man niet zo vaak gehoord. “We hebben niet zoveel contact gehad de jongste tijd. Roberto zit helemaal in the zone. Hij weet nu wel dat ik hier ben met de twee meisjes, maar wij supportere­n voorlopig vanop afstand. Ik kan mij voorstelle­n dat zijn stressnive­au op dit moment erg hoog is voor zo’n toernooi, maar hij en het team zijn meer klaar dan ze ooit kunnen zijn. Ik zal alle matchen in de tribune zitten en hem mijn liefde en energie sturen: met mijn hart en met mijn hoofd. Helaas denk ik niet dat ik Roberto na de match tegen Canada even zal kunnen zien. Alles is hier zo strikt geregeld en zit zo op schema dat ze wellicht direct weer weg zullen zijn.”

Gelukkig staat er al een familiedag gepland. Zondag na de tweede match tegen Marokko mogen de vrouwen, kinderen en ouders naar het spelershot­el van de Duivels gaan. Een overnachti­ng kan dan. “Ik weet nog niet of ik dan bij mijn man zal blijven. We zijn hier net en moeten dat nog allemaal afspreken.”

Op dat moment trekt dochter Louella de aandacht. “Ik zal heel hard juichen voor papa.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium