Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kangoeroes Mechelen krijgt pak slaag

- PATRICK CEULEMANS

Cholet 89 Kangoeroes Mechelen 69

Kangoeroes Mechelen is nog niet zeker van een plaats bij de Last 16. Na een sterke eerste helft gingen de Maneblusse­rs met de billen bloot in Cholet en staan ze meteen negatief ten opzichte van de Fransen. Volgende woensdag moeten ze op de slotspeeld­ag van de groepsfase in de Schalk in Willebroek met meer dan 22 punten verschil winnen van Oradea (heen 98-76), anders zijn ze uitgeschak­eld. Tenzij de Roemenen zich vandaag laten verrassen door zwak broertje Rilski Sportist.

Kangoeroes Mechelen opende furieus met bommen van Jonas Foerts en Domien Loubry: 2-9. De shotselect­ie was in het eerste kwart schitteren­d en zo ging het naar 12-23.

Kangoeroes Mechelen stoomde in het tweede kwart door naar 26-35, maar in de slotfase van de eerste helft waren er toch enkele bezoekende slordighed­en: 39-43.

Cholet kwam scherp uit de kleedkamer en kwam bij 49-48 voor de eerste keer in de partij aan de leiding. Kangoeroes Mechelen kwam tegen de agressieve Franse verdedigin­g moeilijk tot scoren en verloor de controle over de wedstrijd. Cholet domineerde de rebound en bracht vooral fysiek spel: 62-54.

Kangoeroes Mechelen begon het slotkwart dramatisch: 71-55. Coach Kristof Michiels probeerde met een time-out en vervanging­en het tij te keren, maar bij 76-55 was de twintiger een feit. Pas na zes minuten in scoorde Kangoeroes Mechelen een eerste field-goal: 81-60. Het scoorde slechts 26 punten in de tweede helft en moet volgende week vol aan de bak om Europees te overwinter­en. KANGOEROES MECHELEN: Aririguzoh 5, Kotrulja 5, Mennes 6, Thomas 8, Tshimanga 0, Davis 2, Fobbs 11, Foerts 6, Loubry 14, Mukubu 5 Palinckx 6, Van Buggenhout 1.