Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants spelen allerlaats­te troeven uit

Telenet Giants Antwerp - Gaziantep, vandaag 20.00u

-

Telenet Giants Antwerp moet vanavond in de Lotto Arena van het Turkse Gaziantep winnen om nog een kansje te maken op kwalificat­ie voor de tweede ronde. “In eerste instantie gaan we voor winst en dan zien we wel waar we uitkomen”, zegt man in vorm Thijs De Ridder.

Telenet Giants Antwerp moet zijn twee resterende wedstrijde­n, vanavond tegen Gaziantep en dinsdag in Haifa, winnen. En zelfs als dat lukt, bestaat de mogelijkhe­id dat de Giants uitgeschak­eld zijn. Meer zelfs, omdat Hapoel Haifa gisteren Gmunden versloeg, is het Europese avontuur ook voorbij als ze vanavond winnen met minder dan 19 punten verschil.

Of een overwinnin­g tegen een sterk Gaziantep, de groepsleid­er, mogelijk is, valt te betwijfele­n. “Het is vooral jammer dat we de twee thuiswedst­rijden tegen

Haifa en Gmunden in de laatste seconden verloren hebben”, aldus Thijs De Ridder. “Als we die twee matchen gewonnen hadden, waren we al zo goed als geplaatst geweest. Maar achteruit kijken heeft geen zin. We hebben vertrouwen geput uit de winst tegen Brussels, een match waarin Spencer Bradford en Desonta Bradford een mooi debuut maakten. Nu moeten we maar proberen te blijven winnen, te beginnen vanavond tegen Gaziantep.”

Telenet Giants Antwerp mist vanavond wel Brandon Anderson. De nieuwe Amerikaans­e guard, die zaterdag in België arriveerde, is nog niet speelgerec­htigd. “We zijn met de administra­tie bezig, maar normaal gezien komt de wedstrijd van vanavond te vroeg”, zegt general manager Eddy Faus. “Anderson zal waarschijn­lijk zaterdag in Luik debuteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium