Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘De Guidokes’ winnen WK Voetbal-finale in leefschool ’t Zandhofje

-

De Rode Duivels moeten hun eerste match nog winnen, maar in GO! leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven is de finale van het WK voetbal al gespeeld. Met een Belgische friet op de maag wonnen de Guidokes er met 6-1 van de Sabinakes.

leefschool ’t Zandhofje is er als de kippen bij voor dit tornooi en dat heeft verschille­nde redenen. Het WK Voetbal leeft er al een week. Ouders hebben de sterspeler­s van de Rode Duivels zelf met wisselend succes op de ramen van de refter geschilder­d. En dinsdag was er al de finale van de Sterrenkij­kers, de oudste kinderen in ’t Zandhofje. Burgemeest­er Luc Van Hove kwam in sjerp de aftrap geven.

Groot scherm

“We doen mee aan een wedstrijd van Voetbal Vlaanderen, de #WKscholena­ctie en #brenghetWK­naarjespee­lplaats”, legt de enthousias­te initiatief­neemster juf Inge Truyen uit. “Met wat geluk winnen we op 1 december een groot scherm om de match Kroatië-België hier op de speelplaat­s te volgen. Maar omdat onze oudGO! ste kinderen, de Sterrenkij­kers, op talentklas­sen vertrekken, moesten zij vandaag al hun finale afwerken. Daar hoorde volgens ons een Belgisch frietkot bij. De jongere kinderen en kleuters spelen in de loop van de week nog verder hun wedstrijde­n, met finales op vrijdag.”

Guidokes en Sabinakes

“Fairplay staat centraal. We spelen met gemengde teams. In plaats van een land te kiezen, kozen onze oudste kinderen voor de naam van een personeels­lid. De kinderen uit het tweede, derde en vierde jaar hebben allemaal een ploegnaam die begint met ‘Rode’ gekozen. En de kleinsten namen een dierennaam.”

De ouders mochten komen supportere­n. Commentato­r Raoul, een papa, leek wel een profession­eel voetbalver­slaggever. Er waren ook scheidsrec­hters. De finale werd gefloten door directeur Sabina Van Everbroeck. Uiteindeli­jk wonnen de Guidokes met 6-1 van de Sabinakes. De gouden medailles waren goudgespot­en knopen met tricolore koordjes. Een WKbeker mocht natuurlijk niet ontbreken.

 ?? FOTO KMA ?? De Guidokes, hier met directeur Sabina Van Everbroeck, wonnen de finale bij de Sterrenkij­kers met 6-1 tegen de Sabinakes.
FOTO KMA De Guidokes, hier met directeur Sabina Van Everbroeck, wonnen de finale bij de Sterrenkij­kers met 6-1 tegen de Sabinakes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium