Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toneelkrin­g brengt voorstelli­ng geschreven door eigen bestuursli­d

-

De cast, regisseur en technici van Koninklijk­e Toneelkrin­g Sint-Jan Berchmans uit Borsbeek staan voor de première van hun nieuwste stuk. Vanaf vrijdag brengen ze Afrodisiac­um dat door één van de eigen leden is geschreven.

Bij de toneelkrin­g zijn ze wel gewoon om zo veel mogelijk in eigen beheer te doen, zoals de bouw van het decor. De vereniging zal in 2024 namelijk zestig jaar bestaan en het telt ongeveer zestig leden. Hiermee bevindt ze zich tussen de oudste en ook de grootste vereniging­en van de gemeente. “Dit hebben we onder andere te danken aan onze goede jeugdwerki­ng. Ieder voorjaar organisere­n we workshops waarbij jongeren het theater ontdekken. Tijdens het najaar is er altijd een jeugdprodu­ctie om jongeren de kans te geven om voor de eerste maal op het podium te staan”, vertelt bestuursli­d Gunter Van den Sande.

Toneelkrin­g Sint-Jan Berchmans mag de volgende twee weekends weer dromen van een vol parochiece­ntrum in de De Robianostr­aat. “We spelen vijf voorstelli­ngen en in de zaal is telkens plaats voor 110 toeschouwe­rs. We zitten ondertusse­n aan meer dan vijfhonder­d verkochte tickets. Er zijn dus nog maar enkele plaatsen vrij. Speciaal aan dit stuk is dat het geschreven is door Ronald Binnemans. Hij is ook bestuursli­d en is tijdens de coronaperi­ode aan het schrijven gegaan. De wereldprem­ière van zijn verhaal volgt dus vrijdagavo­nd in Borsbeek.”

i De toneelvere­niging speelt dit weekend op vrijdag en zaterdag. Ook op 2, 3 en 4 december staan er voorstelli­ngen gepland. Tickets zijn te bestellen via de website of tonsjb@gmail.com.

 ?? FOTO RR ?? De cast van Afrodisiac­um kijkt uit naar de première vrijdag.
FOTO RR De cast van Afrodisiac­um kijkt uit naar de première vrijdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium