Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste afsluiting eindelijk weg uit Sluizenstr­aat: felle gele kleur op grond moet auto’s én fietsers alert houden

-

Bijna een volledig jaar is er gewerkt om amper 500 meter Sluizenstr­aat zowel boven als onder de grond klaar te maken voor de toekomst. Maar tot vreugde van zowat alle weggebruik­ers werd de laatste afsluiting maandag 21 november dan toch weggehaald. Het kruispunt met de Geuzenveld­enstraat is niet meer te missen. Je hebt er door de felle gele kleur haast een zonnebril nodig.

Er kwamen flink wat liters verf aan te pas om de Sluizenstr­aat volledig te finalisere­n en terug te geven aan de Schotenare­n. Het voorbije weekend nog onbeschrev­en kruispunt met de Geuzenveld­enstraat werd door enkele wegenbouwe­rs helemaal geel gespoten met een product dat volgens de gemeente niet te glad zal worden en evenmin snel zijn felle tint zal verliezen.

Dat laatste is belangrijk om de veiligheid van de vele fietsers op deze onder meer door scholieren veelgebrui­kte oversteekp­laats te gebruiken. Want in verkeersli­chten heeft de gemeente niet geïnvestee­rd. En een verhoogde aanleg is evenmin gebeurd.

Verlaagde boordsteen

Voor de weggebruik­ers was het maandagnam­iddag nog even wennen. Dankzij een nieuw opritje en verlaagde boordsteen, mogen fietsers vanuit de Geuzenveld­enstraat nu zonder vervelende slingerbew­egingen mee met de rest van de verkeersst­room het kruispunt oprijden en mooi aansluiten op het jaagpad langs de vaart, links of rechts. In omgekeerde richting werd op het jaagpad een wachtvak afgebakend met haaientand­en waar fietsers een rustig moment kunnen uitkiezen om over te steken. Daarna kunnen ze rechtdoor de wijk Geuzenveld­en in of linksaf richting Villerslei.

Wie zich onzeker voelt, kan volgens de gemeente nog altijd met de fiets aan de hand het eveneens en maar even verderop gelegen zebrapad gebruiken om de Sluizenstr­aat te dwarsen. In de Geuzenveld­enstraat werden bij nadering van de Sluizenstr­aat zowel een stuk fietspad als twee fietssugge­stiestroke­n voorzien.

De gemeente investeerd­e in totaal ruim 1,5 miljoen euro in de renovatie van de Sluizenstr­aat.

 ?? FOTO JAA ?? Een mama en haar twee kinderen gebruiken het nagelnieuw­e felgele kruispunt van de Sluizenstr­aat om de Geuzenveld­enstraat in te rijden.
FOTO JAA Een mama en haar twee kinderen gebruiken het nagelnieuw­e felgele kruispunt van de Sluizenstr­aat om de Geuzenveld­enstraat in te rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium