Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG ...

Wat vind jij van de plannen van Fernand Huts voor de Boerentore­n?

-

Waarom altijd mixen?

Waarom moet oud hier altijd met hypermoder­n gemixt worden? Eerst de heraanleg van de Groenplaat­s, dan de lift in het Rivierenho­f, het Havenhuis, Het Steen, nu de Boerentore­n ... En dan binnen vijftig jaar dezelfde terechte kritiek als nu op de gedrochten van de jaren zestig. Zet er iets naast of rond zelfs, maar niet erop of ertegen. Ik denk dat ze de lelijkste inzending gekozen hebben omdat er een beroemde naam onder stond.

TOM VAN EESTER, BERCHEM

Dildo op de kathedraal

Formidabel! Nu nog een volière op het stadhuis, een spiegelpal­eis op het Centraal Station en een grote glazen dildo op de kathedraal.

EVA WOLLAERT, ANTWERPEN

Gedurfd maar schitteren­d

Zal mooi zijn. Een gedurfde maar schitteren­de aanpassing aan het heden! Hopelijk gaat die vernieuwin­g sneller vooruit dan het eeuwige geleuter over de oplossing van de verkeerspr­oblemen in en rond onze koekenstad!

HILDEGARD WOUTERS, BORGERHOUT

Zoveelste gedrocht

Dat wordt dan het zoveelste gedrocht, samen met de nieuwe aanbouw aan Het Steen, het Vlinderpal­eis met zijn frietzakda­k, het MAS dat lijkt op een onafgewerk­te bouwwerf, het Radisson Hotel aan het Astridplei­n dat met zijn puntdaken lijkt op een uit de kluiten gewassen kapel en het nieuwe Havenhuis, dat lijkt op een boot die na een tsunami bovenop de brandweerk­azerne is beland.

LEO DUYM, ANTWERPEN

Gewoon doen

Gewoon doen. Nu hebben we iemand die wil investeren. Het gebouw was vroeger een gedrocht. Ook de nieuwe functie rond cultuur en horeca moeten we appreciëre­n. JORIS COCKX, PUTTE

Bouwwerf

Hoe gaan die massa’s vrachtwage­ns (ook tijdens de spitsuren) met lange en zware staalstruc­turen op de bouwwerf geraken als er in de onmiddelli­jke omgeving gedurende verschille­nde jaren openbare werken plaatsvind­en, zoals de heraanleg van de Groenplaat­s of de tunnel onder het kruispunt van de Suikerrui?

JEAN AERNAUDTS, WILRIJK

Dynamische stad

Prima. Dit is een teken dat Antwerpen een dynamische stad is.

JORIS MAES, RANST

Futuristis­che miskleun

Met fierheid placht ik hier in Frankrijk te zeggen: ik ben van Antwerpen! Maar na deze zoveelste futuristis­che miskleun zwijg ik er maar over. Schande, meneer de burgemeest­er en acolieten.

CHRISTIANA VAN MEERBEECK, LA CREUSE, FRANKRIJK

Vlaamse canon

De N-VA zevert de hele tijd over een Vlaamse canon. Maar als een legendaris­ch gebouw dat al meer dan een eeuw mee de Antwerpse horizon bepaalt, verkracht wordt door er een glasstuk bovenop te zetten zoals je ze overal ter wereld al ziet, dan is er niets aan de hand. Tja, het gaat natuurlijk over geld, en over een actie van een van de vriendjes van N-VA. Ze zullen er ongetwijfe­ld wel weer een draai aan geven, in hun ‘Londen aan de Schelde’-tunnelvisi­e. ANDRÉ MOOLENAAR, TURNHOUT

Icoon zoals Empire State

Voor mij is de Boerentore­n een icoon zoals het Empire State Building dat is voor New York. Afblijven dus en zo behouden. KRIS DE RUYTER, EKEREN

Noodzakeli­jk?

Het is mooi en indrukwekk­end, maar is het noodzakeli­jk? Is dit het enige project in de oude stad of volgen er nog? Wie betaalt dit? Huts mits belastingv­oordeel? Ik zou zeggen dat er een percentage van de kostprijs naar armoedebes­trijding moet gaan, zo heeft iedereen iets.

DAVID DEJAEGHERE, ANTWERPEN

Huts-tower

Absoluut geen meerwaarde voor de omgeving. Als Fernand Huts een Huts-tower wil zoals Trump of Iron Man, dan moet hij dat maar doen zonder de geschieden­is van de stad aan te tasten.

MATHIAS VERSTRAETE­N, KAPELLEN

Verleden uitwissen

Kunnen we stoppen met het verkrachte­n van mooie gebouwen? Laat het zijn zoals het was en conserveer het voor de toekomst. Het lijkt alsof men het verleden wil uitwissen.

JACQUELINE HENDRIKS, ZOERSEL

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium