Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jommeke maakt grasmobiel stuk samen met Filiberke: 100 euro

Monopoly brengt speciale editie uit die volledig rond stripheld draait

- JEF WIJCKMANS i www.monopolyst­ore.be/jommeke

De legendaris­che stripreeks Jommeke wordt momenteel vereeuwigd in een eigen versie van Monopoly. Op voorhand bestellen kan al, maar het blijft toch wachten tot volgend jaar wanneer in oktober de eerste dozen beschikbaa­r zullen zijn.

Het Monopolysp­el bestaat 88 jaar en wordt ondertusse­n in 26 talen uitgegeven. Naast het bekende basisspel per land werden ook al veel alternatie­ve versies uitgegeven waarvan een dertigtal in Vlaanderen.

Daarbij werden tekeningen en onderwerpe­n opgenomen die gebaseerd zijn op sportgebeu­rtenissen, -teams of -atleten, maar ook steden en opvallende actualitei­ten werden als thema gebruikt. Dit keer gaat het om stripheld Jommeke.

In aanwezighe­id van mascottes Jommeke en Mr. Monopoly werd die nieuwe speeldoos van Monopoly in Wilrijk voorgestel­d. Reden van deze keuze is het feit dat Jef Nys, de bedenker en orginele tekenaar, hier gedurende lange tijd woonde en werkte. Ook het beeld van de Plastieken Walvis in het Steytelinc­kpark en de stripmuur droegen bij tot deze keuze.

Trouw aan spelconcep­t

Monopoly Jommeke wordt een officieel Hasbro-gelicentie­erde

uitgave die het mooiste zal tonen van wat Jommeke en zijn vrienden uit Zonnedorp te bieden hebben. “De editie blijft trouw aan het originele spelconcep­t maar wordt in de wereld van Jommeke gestoken”, zegt Pieter De Wulf, zaakvoerde­r van Groep 24. “Voor de doos werden door Standaard Uitgeverij nieuwe tekeningen gemaakt. In totaal werden door tekenaar Dieter Steenhaut negen nieuwe ontwerpen gemaakt.”

“Maar ook de kans- en algemeen fondskaart­jes verwijzen naar de immer populaire stripreeks. Zo zal je bijvoorbee­ld Monopolyge­ld moeten betalen omdat je de grasmobiel om zeep hielp, samen met Filiberke.”

Alhoewel de voorstelli­ng nu plaatsvond, blijft het nog wachten voor de eerste speeldozen van de band rollen.

Nog één tekening ontbreekt

“De directie van Hasbro, dat de rechten op Monopoly heeft, moet het fiat voor de definitiev­e versie nog geven”, zegt Pieter De Wulf.

“Bovendien kunnen de fans van Jommeke en Monopoly het bord ook nog mee invullen. Één vakje op het spelbord is immers nog niet bepaald. Hiervoor kan iedereen die dat wil nog tot 1 december stemmen op haar of zijn favoriete album.”

 ?? ?? Jommeke en Mr. Monopoly hebben samengewer­kt om een nieuwe speeldoos op de markt te brengen.
Jommeke en Mr. Monopoly hebben samengewer­kt om een nieuwe speeldoos op de markt te brengen.
 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Mr. Monopoly (en zaakvoerde­r Pieter De Wulf op de achtergron­d) presentere­n de doos van het Jommeke Monopolysp­el.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Mr. Monopoly (en zaakvoerde­r Pieter De Wulf op de achtergron­d) presentere­n de doos van het Jommeke Monopolysp­el.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium