Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tromgeroff­el voor ‘gouden’ Marie-Josée en Jan

Broer en zus zijn maar liefst 50 jaar lid van harmonie Sinte-Cecilia

- JAN AUMAN

Harmonie Sinte-Cecilia uit Schoten vierde haar teerfeest naar aanleiding van de herdenking van patroonhei­lige St. Cecilia op traditione­le wijze, al werd er voor de gelegenhei­d ook gedanst. Centraal in het gebeuren stonden broer en zus De Beuckelaer. Voormalig tamboer-majoor en huidig klarinetti­st Marie-Josée en drummer Jan zijn beiden maar liefst vijftig jaar lid.

De 167-jarige Koninklijk­e Harmonie Sinte-Cecilia verjongt, maar houdt ook vast aan tradities. De bolhoedpar­ade, die dit voorjaar uitging, en de recente viering van Sinte-Cecilia zijn twee vaste afspraken.

De dag startte met het opluistere­n van de eucharisti­eviering in de Sint-Cordulaker­k. Nadien werden de straten van Schoten opgevrolij­kt met een brassversi­e van ‘Sweet dreams’, overgoten met een sausje van aangepaste danspasjes en gevolgd door authentiek­e marsmuziek.

Aangekomen in de kleine Staminee Bon Vivant, werd met de pint in de hand heerlijk uit het vuistje gemusiceer­d, om vervolgens onder begeleidin­g van de politie opnieuw de straat op te gaan. Daar werden voor een tweede keer de aangeleerd­e nieuwe danspasjes op het asfalt gebracht, opnieuw op de noten van ‘Sweet dreams’, gevolgd door de fantastisc­he marsmuziek van Micko (Rendy Beck) en The ambassador (Ton Kotter).

In Brasserie De Schepper wachtte de muzikanten een heerlijk middagmaal. Voorzitter Geert Valgaeren verwelkomd­e in zijn toespraak tien nieuwe leden, van wie de jongste maar 14 jaar is.

Broer en zus

Het warmste applaus van de verzamelde Cecilianen was bestemd voor Marie-Josée (62) en Jan De Beuckelaer (60). Broer en zus begonnen hun muzikale loopbaan in de intussen opgedoekte drumband, waar Marie-Josée het tot tamboer-majoor schopte. Jan was er wel heel vroeg bij. Hij roffelde voor het eerst op de drum toen hij nog maar tien jaar was.

Ze zijn beiden nu liefst vijftig jaar lid van de muziekvere­niging. Zij

Geert Valgaeren

Voorzitter

‘‘Zij zijn voorbeelde­n voor alle nieuwe leden door hun nog altijd onaangetas­t jeugdig enthousias­me.’’

bespeelt de klarinet, hij is nog altijd achterin te vinden op het podium bij de percussie. Marie-Josée en Jan nemen ook verantwoor­delijkheid op in het bestuur. “Zij zijn voorbeelde­n voor alle nieuwe leden door hun nog altijd onaangetas­t jeugdig enthousias­me”, aldus voorzitter Valgaeren bij de overhandig­ing van de cadeaus.

 ?? FOTO RR ?? Jan en Marie-Josée De Beuckelaer met in hun midden Sinte-Cecilia-voorzitter Geert Valgaeren. Hun levens staan al vijftig jaar in het teken van onder meer de harmonie.
FOTO RR Jan en Marie-Josée De Beuckelaer met in hun midden Sinte-Cecilia-voorzitter Geert Valgaeren. Hun levens staan al vijftig jaar in het teken van onder meer de harmonie.
 ?? FOTO JAA ?? De harmonie trekt door de straten van Schoten.
FOTO JAA De harmonie trekt door de straten van Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium