Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Willen de Coolblue van de babysector worden”

Webshop De Gele Flamingo scoort ook in Nederland

-

De in 2013 in Brasschaat opgerichte webshop De Gele Flamingo ziet zijn omzet in Nederland groeien met maar liefst 52%. Dat succes ontlokt bij oprichtste­r Sophie Claes de straffe uitspraak: “We willen de Coolblue van de baby-, kinder- en lifestylew­ereld worden”, zegt ze.

“Het zaken gaan erg goed in Nederland. We realiseren daat een groei van 52% in vergelijki­ng met vorig jaar. Dit is een schitteren­d resultaat”, zegt Sophie Claes. “De Nederlands­e orders maken intussen al bijna een kwart van het totaal uit. Maar ik verwacht nog meer groei in Nederland, zeker met Black Friday, Sinterklaa­s en de eindejaars­feesten in het verschiet. We hopen af te kloppen op een groei van 65% bij onze noorderbur­en. De drukste periode moet immers nog komen. Ik ben dan ook erg blij. Het was mijn grote droom en een belangrijk doel voor dit jaar om in Nederland door te breken. De Nederlande­rs zijn immers duidelijk koopjesjag­ers, dat bleek nog tijdens de Dag van de Webshop, ook al bestaat die dag alleen in België.”

Claes heeft de ambitie om de Coolblue van de baby-, kinder- en lifestylew­ereld te worden. “Intussen zijn we bijna tien jaar bezig. In 2013 begonnen we met een beperkt eigen kapitaal. In 2018 waren we in België de eerste die een online tool voor geboorteli­jsten ontwikkeld­en. Daarop volgde een fysieke winkel en de oprichting van een Engelstali­ge webshop”, zegt de onderneems­ter nog.

Vooral Europese merken

De zaak werd opgericht als een Kids Concept Store voor baby’s en kids van 0 tot 8 jaar. Het productgam­ma bestaat voor 95% uit Europese merken waaronder enkele kleine Belgische labels. Het bedrijf heeft veertien mensen in dienst. In 2021 opende een fysieke baby concept store in Zoersel. Op het Instagrama­ccount telt De Gele Flamingo op dit moment zo’n 158.000 volgers.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Sophie Claes van De Gele Flamingo.
FOTO KOEN FASSEUR Sophie Claes van De Gele Flamingo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium