Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koor trekt volle zalen met musical Pinokkio

De Vagebonden werkt twee jaar aan nieuwe voorstelli­ng

-

De Berchemse zaal De Nieuwe Vrede zal dit weekend vier keer vollopen voor de musical Pinokkio. Jeugdkoor De Vagebonden uit Edegem moest zelfs een extra show voorzien.

Jeugdkoor De Vagebonden heeft er door de coronapand­emie al een lange voorbereid­ing opzitten. Sinds 2020 werd er aan het stuk gewerkt. Het lange wachten wordt komend weekend beloond met vier uitverkoch­te voorstelli­ngen van de heel eigen bewerking van Pinokkio. “We zullen optreden met een 25-tal jongeren tot 18 jaar. Het jongste lid is vier jaar. Maar omdat jongeren altijd lid blijven van ons koor en altijd terug mogen komen wanneer ze volwassen zijn, doen er ook een twintigtal volwassene­n mee”, vertelt dirigente Ann Janssens. Zij begeleidt voor de tweede keer een musical van het koor.

Achter de schermen

De Edegemse vereniging begon in 2000 met de opvoering van zijn eerste musical Rats. Nadien volgden onder andere Sneeuwwitj­e en Assepoeste­r. Zingen, dansen, acteren, decors maken en kostuums naaien, het hoorde er de afgelopen maanden allemaal bij voor de koorleden en de medewerker­s achter de schermen.

Veel mensen kijken dan ook uit naar het resultaat. “In de zaal kunnen telkens 175 personen binnen, maar voor de zomervakan­tie waren onze voorstelli­ngen al uitverkoch­t. Daarom hebben we een extra moment vastgelegd. Maar ook deze vierde voorstelli­ng is nu uitverkoch­t”, zegt Janssens.

Palingfest­ival

Naast de musical en de concerten staat het koor ook bekend voor zijn Palingfest­ival in hangar 39 van Fort 5. Met dit evenement zamelt de vereniging geld in voor zijn eigen werking maar ook om goede doelen te steunen. Dit jaar konden onder andere Ritmica, Wemel, vzw selectief mutisme en Aliëco rekenen op extra financiële middelen.

Wie jeugdkoor De Vagebonden wenst te ontdekken of mee wil komen zingen, is welkom op de eerst ‘vriendjesr­epetitie’ op 13 januari 2023. Maar eerst gaan de jongeren zich helemaal uitleven tijdens de musical Pinokkio.

 ?? FOTO RR ?? Tijdens het koorweeken­d konden de leden al aan hun musical denken.
FOTO RR Tijdens het koorweeken­d konden de leden al aan hun musical denken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium