Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verkeer kreunt onder nutswerken

Voorbereid­ende werkzaamhe­den veroorzake­n veel hinder

- JAN AUMAN

Sinds maandag loopt het verkeer in Wijnegem moeilijk. Dat is een gevolg van de afsluiting van het drukke kruispunt van de Wommelgems­teenweg, de Eikenlaan en de Koolsveldl­aan. Het is meteen de eerste stap van de geplande heraanleg van enkele straten in de omgeving.

Het startschot voor de werken werd gegeven door nutsmaatsc­happij Fluvius. Op het kruispunt van de Wommelgems­teenweg, Eikenlaan en Koolsveldl­aan is er geen doorkomen meer aan en dat blijft zo tot 2 december. Er is een omleiding van en naar Wommelgem via de Oelegemste­enweg en de Stokerijst­raat. Ook wie vanaf 28 november via de nieuwe brug over de E313 naar de buurgemeen­te wil vanuit Wijnegem, zal die omweg moeten volgen.

Handelaars bereikbaar

Om de handelaars in de Wommelgems­teenweg te bereiken, kan je wel nog altijd via Wommelgem de steenweg inrijden. De aannemer voorziet een veilige doorgang voor fietsers en voetganger­s. Inwoners die uit de Wommelgems­teenweg komen, kunnen nog wel links afslaan op het kruispunt met de Eikenlaan om de Markt en Turnhoutse­baan te bereiken.

Groener en verkeersve­iliger

De gemeente bereidt samen met watermaats­chappij Pidpa al een tijd de heraanleg voor van enkele straten en heeft daarvoor een budget van 1,5 miljoen euro uitgetrokk­en. Dit voorjaar werd het ontwerp voorgestel­d aan de bewoners. De nadruk ligt op een groener uitzicht en het doen respectere­n van de zone 30.

Op de schop gaan de Eikenlaan, een deel van de Koolsveldl­aan (tot Brouwersla­an), de Brouwersla­an en de Wommelgems­teenweg. De eigenlijke wegenwerke­n zouden volgend jaar van start gaan en worden afgestemd op de afbraak en bouw van de bruggen over het Albertkana­al.

 ?? FOTO HUGO GERSTMANS ?? Alle wegen, of toch bijna allemaal, lopen dood op het kruispunt van de Wommelgems­teenweg, de Koolsveldl­aan en de Eikenlaan.
FOTO HUGO GERSTMANS Alle wegen, of toch bijna allemaal, lopen dood op het kruispunt van de Wommelgems­teenweg, de Koolsveldl­aan en de Eikenlaan.
 ?? FOTO PIDPA/GEMEENTE WIJNEGEM ?? Zo moet het worden na de heraanleg.
FOTO PIDPA/GEMEENTE WIJNEGEM Zo moet het worden na de heraanleg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium