Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Willem gaat interactie aan in ‘Out of Office’

- i www.emiliushoe­ve.be, www.veldvolk.be (tove, kma)

VTM zond maandag de eerste aflevering van Out of Office uit, een programma rond burn-outs met zorgboerde­rij Emiliushoe­ve in Bevel (Nijlen) als decor. Ook de vaste zorgmedewe­rkers van de boerderij komen uitgebreid in beeld en spelen zichzelf in het realitypro­gramma. De droge ‘naturel’ waarmee Willem Wolput (27) uit Pulderbos de kandidaten benadert, springt in het oog.

Willem Wolput maakte in 2016 zijn debuut als comedian op het kunstenfes­tival in Bevel (Nijlen). Hij presenteer­de toen de dag onder zijn artiestenn­aam Willem De

Grote, als knipoog naar zijn beperkte lengte van 122 centimeter. Het kwam zelfs tot een samenwerki­ng met comedian en presentato­r Jan Jaap van der Wal.

In Pulderbos kennen ze Willem als de man die met zijn driewieler en grote gevlekte boerenfox lange fietstocht­en maakt. Of van bijvoorbee­ld zijn miniatuurb­oerderij op de Molenfeest­en en activiteit­en van de Landelijke Gilde.

VTM zet in Out of Office de opbouw van de hoevewinke­l Veldvolk centraal, en hoe de deelnemers met burn-outs en stressklac­hten tussen de natuur en de dieren van de Emiliushoe­ve weer kracht vinden. De Emiliushoe­ve is het levenswerk van Saskia Benus (62). Veertien zorgmedewe­rkers, onder wie Willem, houden de hoeve mee recht. Willem zorgt ervoor dat alles er piekfijn uitziet.

“We werken biologisch. Er moet veel onkruid gewied worden. Ik zeg altijd dat het onkruid verliefd op mij is want dat komt altijd terug”, grapt hij.

Willem werkt nu negen jaar als hulpboer op de Emiliushoe­ve. Je vindt hem bijna altijd op de boerderij waar hij zich bezighoudt met planten en oogsten, de dieren eten geven of stallen uitmesten. Hij heeft naar eigen zeggen een medisch dossier dat groter is dan hijzelf: 1,22 meter.

Willem vertelt: “Het is héél fijn en interessan­t om de mensen die met een burn-out kampen als collega’s te krijgen en te merken hoe open zij over hun situatie willen vertellen. Het moeilijke voor hen lijkt me dat je niet zomaar kan zien dat ze een burn-out hebben. Dat is ergens wel het ‘geluk’ bij mij. Bij mij zie je dat er iets ‘anders’ is. Maar mijn motto is: wees gewoon wie je bent, go with the flow, doe wat je wil. Maar hou het wel veilig en legaal.”

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Willem en zijn collega Kristi mesten een stal uit in de Emiliushoe­ve.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Willem en zijn collega Kristi mesten een stal uit in de Emiliushoe­ve.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium