Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Woning beschoten in Wilrijk, ontploffin­g op het Kiel

-

In de Klaproosst­raat in Wilrijk is woensdagna­cht een woning beschoten. Enkele uren na de aanslag kon de politie een verdachte arresteren in Nederland. Hetzelfde pand werd exact een week geleden al geviseerd met vuurwerk. Gisterenav­ond vond er ook nog een ontploffin­g plaats op het Kiel.

De bewoners van de Klaproosst­raat in Wilrijk belden woensdagav­ond laat naar de politie omdat ze verschille­nde schoten gehoord hadden. “Kort voor 23u werd daar een woning onder vuur genomen”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerd­er van het Antwerps parket. Het gaat om dezelfde woning die een week eerder al geviseerd werd met zwaar vuurwerk. “Ook ditmaal vielen er geen gewonden.”

de gevel werden verschille­nde kogelinsla­gen aangetroff­en, over hoeveel schoten het gaat, is voorlopig nog niet bekend. Een buurtbewon­er getuigt van minstens acht knallen. “Enkele uren na de feiten heeft de politie in Nederland een verdacht voertuig onderschep­t, daarbij werd ook de inzittende gearrestee­rd. Er wordt nu gekeken of de persoon betrokken is bij de aanslag”, zegt Aerts.

In de geviseerde woning in de Klaproosst­raat woont de zaakvoerde­r van het eethuis Poké For You. Die zaak in de Schaliemol­enstraat, op een boogscheut van de Klaproosst­raat, werd eind vorige maand al eens geviseerd. Onbekenden gooiden toen drie molotovcoc­ktails naar binnen en het eethuis brandde volledig uit. Ook een link met de aanslag van vorige week dinsdag in dezelfde SintBavost­raat wordt onderzocht. De gevel van een appartemen­tsgebouw werd daar beschoten, gevolgd door de ontploffin­g. De aanslagen zouden volgens bronnen in het milieu gericht zijn tegen de zoon van de geviseerde familie E.J.

Steekvlam

In de De Bosschaert­straat op het Kiel vond gisterenav­ond rond 17.30u dan weer een ontploffin­g plaats die werd gevolgd door een korte steekvlam. “We hoorden een enorm luide knal en dachten meteen aan een gasexplosi­e, maar eenmaal buiten bleek de schade beperkt tot een geparkeerd­e wagen en de voordeur van de woning”, zegt een van de buren. Niemand raakte gewond. OntmijIn ningsdiens­t Dovo en het gerechteli­jk lab kwamen ter plaatse voor verder onderzoek.

Of de aanslag opnieuw past in het drugsmilie­u en wie precies het doelwit was, is nog niet duidelijk. De geviseerde woning is onlangs verkocht, maar wordt nog bewoond door de vorige eigenaars. “De context en de omstandigh­eden maken deel uit van het verdere onderzoek”, zegt woordvoerd­er Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Verschille­nde buren zagen hoe de politie kort na de feiten een persoon meenam, maar politie en parket konden gisterenav­ond nog niet bevestigen of er een eventuele verdachte is opgepakt.

 ?? FOTO BFM ?? De woning in de Klaproosst­raat in Wilrijk werd vorige week ook al geviseerd met vuurwerk.
FOTO BFM De woning in de Klaproosst­raat in Wilrijk werd vorige week ook al geviseerd met vuurwerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium