Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zuiders WK-feestje op Sint-Jansplein

-

In café Brazuca op het SintJanspl­ein was het donderdaga­vond twee keer feest. Zowel de Portugezen als de Braziliane­n wonnen hun eerste wedstrijd van het WK. “Wij zullen dit jaar ongetwijfe­ld de beker mee naar huis meenemen”, zegt Gabriel Franco Da Silva.

Donderdaga­vond wonnen Brazilië en Portugal hun eerste wedstrijd in de groepsfase­s van het Wereldkamp­ioenschap voetbal in Qatar. De place to be om die matchen live op televisie te volgen, is ongetwijfe­ld café Brazuca. Een Portugees-Braziliaan­s café op de hoek van het Sint-Jansplein en de Van De Wervestraa­t. Net als bij elk WK en EK is het café ook nu een pleisterpl­ek voor Portugezen en Braziliane­n, maar ook Belgen tekenden present. Alleen is het nu heel wat kouder en zitten de voetbalfan­aten binnen.

Braziliaan­s en Portugees bloed

Voor Gabriel Franco Da Silva, de zoon van de eigenares van café Brazuca, wordt het een moeilijk WK. Zowel Braziliaan­s als Portugees bloed stroomt door zijn aderen. “Ik ben mijn T-shirt van Portugal kwijt, dus draag ik dat van Brazilië. Ik supporter voor allebei. Ze gaan sowieso de finale halen. Wij zijn de beste. We hebben Neymar, Vinicius Jr, en nog zo veelmeer talentvoll­e spelers. Het is simpel. Of Portugal zal het WK winnen, of Brazilië”, zegt Gabriel.

“We zullen winnen”

Het is de eerste keer dat de man het WK in een ander land volgt. “Ik kom uit São Paulo, maar momenteel werk ik in Antwerpen. Volgende maand keren we terug naar Brazilië. Per toeval vonden we deze bar. Ik verwacht dat ze de finale zullen winnen. In vergelijki­ng met vier jaar geleden zijn er grote veranderin­gen doorgevoer­d. Het is een nieuwe generatie die ook buiten de nationale ploeg presteert”, besluit Gabriel die duidelijk geniet van de overwinnin­g van Brazilië én Portugal.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Veel animo in café Brazuca op het Sint-Jansplein.
FOTO JORIS HERREGODS Veel animo in café Brazuca op het Sint-Jansplein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium