Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hakimi en Mazraoui twijfelach­tig bij Marokko

-

De Marokkanen hebben zorgen, want twee grote namen zijn twijfelach­tig voor de match van zondag tegen België. Het gaat om Achraf Hakimi (PSG) en Noussair Mazraoui (Bayern München).

Het Marokkaans­e persmoment verliep chaotisch. Zo was het bijzonder rumoerig in de tent. De journalist­en spraken om ter luidst – een mens zou er koppijn van krijgen. Daarnaast respecteer­de de bond de tijdschema’s niet. Volgens het programma moest het spektakel om 18.00u lokale tijd beginnen, maar uiteindeli­jk moesten we geduld oefenen tot 19.15u.

Ook was het tot het laatste moment wachten welke spelers er zouden opduiken. Een ster of een bankzitter? Geen mens die het op voorhand wist. Het viel uiteindeli­jk tegen: Walid Cheddira en Yahia Attiyat Allah waren de mannen achter de microfoons. De vier vragen – twee per speler, belachelij­k, niet het minst omdat de zaal vol zat met minstens veertig reporters – werden bovendien gesteld en beantwoord in het Arabisch. Dat klonk voor ons als Chinees.

En toch loonde het de moeite om af te zakken naar de accommodat­ies van Al-Duhail, de ploeg van Junior Edmilson. Want we kregen wel een blessure-update (in het Frans) – altijd interessan­t. Marokko kwam gehavend uit het gelijkspel tegen Kroatië. Noussair Mazroui van Bayern München moest vroegtijdi­g naar de kant. Onderzoeke­n toonden aan dat zijn ribben geraakt zijn. Wellicht valt pas net voor de match tegen de Belgen de beslissing of hij al dan niet kan aantreden. Ook Achraf Hakimi is twijfelach­tig. Hij maakte de wedstrijd tegen Kroatië wel vol, maar voelde een pijnscheut in de kuit. Uit een scan bleek dat hij een lichte blessure heeft. Het wordt een race tegen de klok om hem fit te krijgen voor zondag. Mochten Hakimi en Mazroui out zijn, dan moet bondscoach Walid Regragui puzzelen. Zijn selectie heeft geen vleugelver­dedigers op overschot. (pjc, jug)

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium