Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons geen illusies maken”.

- LIEVEN VERHEYEN

Naar goede gewoonte hebben de veldrijder­s dit weekend een dubbele afspraak. Wereldkamp­ioen Tom Pidcock maakte vorig weekend zijn rentree in het veld, zondag zal Mathieu van der Poel er voor de eerste keer bij zijn. “We moeten ons geen illusies maken”, is Jens Adams (30) eerlijk. “De drie tenoren zullen de meeste crossen onder hen verdelen.”

“Het zijn gewoon drie supergetal­enteerde renners. Maar naar mijn mening blijft Van der Poel de beste allrounder in het veld. Pidcock heeft iets minder techniek in de cross, maar is dan weer de beste mountainbi­ker. En Van Aert ? Tja, wat kan je nog over hem zeggen? Alle superlatie­ven schieten te kort als je zijn supervorm van vorig jaar analyseert. Benieuwd of hij dit jaar ook dat niveau kan halen. Al denk ik dat Eli Iserbyt met de vorm die hij bij aanvang van het seizoen had een zware brok zou zijn geweest op het moment dat deze drie vedetten hun wederoptre­den maken. Dat hij die vorm geen heel seizoen kan aanhouden, is logisch. Trouwens, je merkt bij de meeste andere veldrijder­s de eerste tekenen van vermoeidhe­id.”

Voldoende aandacht voor cross

Het grote publiek likt duimen en vingers bij de onderlinge strijd van Van Aert, Van der Poel en Pidcock. Toch ervaart Adams dat anders.

“Televisie en kranten hebben de vorige wedstrijde­n niet altijd de nadruk gelegd op de afwezigen. Dat geeft sowieso een positiever beeld over zij die wel aan het rijden zijn. Met verschille­nde winnaars was het natuurlijk ook boeiender voor de neutrale toeschouwe­rs. Komt er bij dat we de laatste weken ook veel meer kijklustig­en naast het parcours kregen. Logisch ook: iedereen wil stilaan de draad van voor corona weer oppikken.”

Geen klassement­srenner

Adams staat momenteel vierde in het X2O-klassement, waarvan zaterdag in Kortrijk de tweede manche op het programma staat. “Op de Koppenberg was ik echt goed, maar nadien werd ik helaas ziek, zowel vlak voor het EK in Namen als nog eens in de aanloop naar Merksplas. Het gevolg was dat ik ook voor de Superprest­ige in Niel moest passen.”

Eerder was de Kempenaar al afwezig op de Wereldbeke­rwedstrijd­en in de Verenigde Staten. Ligt de focus dan nu vooral op het badkamerkl­assement ?

“Nee hoor. Op dit moment bekijk ik het gewoon wedstrijd per wedstrijd. Later op het seizoen kan je misschien ergens gaan skippen of pieken.”

Na het faillissem­ent van privéspons­or de Hollebeekh­oeve vond de crosser met Chocovit en Toyo Tires twee nieuwe geldschiet­ers tot eind februari.

“Wat er nadien zal volgen, weet ik momenteel niet. Feit is wel dat we binnenkort eens rond tafel gaan zitten. Ik sta ervoor open om verder op deze manier te werken. Al sluit ik een overstap naar een team niet uit. Belangrijk is dat ik me er goed bij voel. Zowel een privéspons­or als een team heeft voordelen. De tijd zal raad brengen. Laten we de aandacht nu nog maar eerst op de wedstrijde­n richten.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium