Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Buiten naar voetbal kijken is toch leuker dan binnen op televisie?”

RAF HANNES roept neutrale supporter op om voor Lille te komen supportere­n en niet naar Argentinië - Mexico te kijken

-

Met City Pirates krijgt Lille United zaterdag de rode lantaarn in tweede afdeling VV B op bezoek. Maar Raf Hannes, die de tegenstand­er goed kent van eerdere passages, weet dat het geen goed idee is om hen te onderschat­ten. “Als we dat zouden doen, blijven we met lege handen achter.”

“City Pirates is geen gemakkelij­ke ploeg”, analyseert Raf Hannes. “Als het een goeie dag heeft, kan dat best een lastige tegenstand­er zijn, ik heb er al een aantal keer tegen gespeeld. We mogen het zeker niet onderschat­ten, ook al staat het momenteel laatste. Als we dat zouden doen, blijven we met lege handen achter.”

Overgangsj­aar

De voorbije jaren draaide Lille United steevast mee in de voorste gelederen van het klassement. In hun eerste seizoen in tweede afdeling vertoeven de Kempenaars eerder in de rechterkol­om.

“We spelen veel fifty-fiftymatch­en. Lyra-Lierse stond op eigen veld 2-0 voor, maar we maken toch nog gelijk. Hetzelfde op verplaatsi­ng bij Bocholt: dat maakt uit het niks de 2-2 in de laatste minuut. We hebben nog nooit met 3-0 gewonnen, maar we worden ook geen enkele keer weggespeel­d.”

“Voor jongens die het gewoon waren om alles te winnen in eerste provincial­e en derde afdeling is het nu wel wat wennen. Maar we zijn content dat we nu in tweede afdeling goed kunnen meedraaien. We spelen veel derby’s (Berchem, Cappellen, Turnhout, Lyra-Lierse, red.). Ik denk ook dat het de ambitie van de club is een deftige middenmote­r te worden in tweede afdeling.”

Lille United of Argentinië?

Vanaf januari speelt Lille United in een nagelnieuw sportcompl­ex.

“Dat is heel goed nieuws: de Balsakker was toch al wat verouderd, en ook in Gierle, waar we momenteel onze wedstrijde­n afwerken, is het beste eraf.”

Op het moment dat Lille zaterdagav­ond speelt, werkt Argentinië op het WK een wedstrijd af tegen Mexico. Waarom zouden mensen toch naar buiten komen?

“Lille moet zowat de ideale ploeg zijn voor de neutrale kijker. We vallen veel aan, met attractief voetbal, en we hebben de kwaliteit om er een leuke pot voetbal van te maken. En eerlijk: het is toch gewoon plezanter om buiten te kijken dan op televisie?”, knipoogt Hannes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium