Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gratis knipbeurt in ruil voor verhaaltje

Bib Driehoek komt met opvallend initiatief tijdens Voorleeswe­ek

- MARC WOUTERS

In het kader van de Voorleeswe­ek neemt de stedelijke bibliothee­k Driehoek in Ekeren een opmerkelij­k initiatief. In samenwerki­ng met Lerend Werken Antwerpen Noord geven aspirant-kappers van de afdeling haartooi de bibliofiel­en een knipbeurt, terwijl die voorlezen.

“Het idee komt overgewaai­d uit de Verenigde Staten”, zegt bibliothec­aris Eveline Potters. “Een kapperszaa­k uit Dubuque in Iowa gaf 2 dollar aan ieder kind dat tijdens een kapbeurt voorlas uit een boek.”

De Voorleeswe­ek leek het Ekerse bibteam een goede gelegenhei­d om het Amerikaans­e project zelf uit te werken. “We namen contact op met de kappersafd­eling van Lerend Werken. Zij waren onmiddelli­jk bereid om mee te werken”, klinkt het.

Bibknip is een laagdrempe­lige manier om jongeren, maar ook volwassene­n letterlijk een boek in de schoot te werpen. De Bibknip wordt voor de vijfde maal georganise­erd en is uniek in Antwerpen.

Hardop voorlezen

Donderdagv­oormiddag was het de beurt aan leerlingen van twee basisschol­en in Ekeren: GO Veltwijck en het OLV van Lourdesins­tituut. In plaats van de kapster of kapper te betalen, lazen de kinderen voor uit een boek naar keuze uit de bib. Senne (9) werd onder handen genomen door leerkracht Kelly Ceulemans. De jongen las hardop voor uit De Olifantend­ief van Jane Kerre.

Voor aspirant-kapster Louizzanne is het haar eerste schooldag in Antwerpen-Noord. Ze heeft elders al drie jaar ervaring opgedaan. Avdula is de enige man in het gezelschap. Hij tooit Lenn (11) met ‘palmboompj­es’ in zijn haar. ‘Het kan allemaal, mits de toelating van de ouders”, zegt Eveline Potters. Volgende week dinsdag worden nog twee Ekerse basisschol­en verwacht.

Grote korting voor klanten

Individuel­e klanten kunnen tegen de democratis­che prijs van 2 euro ook genieten van een knipbeurt in bib Driehoek. Dit kan nog op dinsdag 29 november tussen 13 en 14.30u. Op voorhand inschrijve­n, is verplicht en kan door contact op te nemen met de stedelijke bibliothee­k Driehoek in Ekeren.

i Stedelijke bibliothee­k Driehoek, Driehoekst­raat 43.

 ?? FOTO MARC WOUTERS ?? Aspirant-kapster Louizzanne knipt terwijl een leerling een verhaaltje voorleest.
FOTO MARC WOUTERS Aspirant-kapster Louizzanne knipt terwijl een leerling een verhaaltje voorleest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium