Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Actrice uit ‘Lisa’ zingt voor “iedereen die zich onveilig voelt”

-

Femke Verschuere­n (22), alias Elke in de telenovell­e Lisa, pakt binnenkort uit met een opmerkelij­ke single. “Een nummer waarmee ik iedereen die zich thuis of op straat onveilig voelt een hart onder de riem steek.”

“Ik las de afgelopen jaren vaak angstaanja­gende verhalen over aanranding­en en verkrachti­ngen. Of over mensen die in elkaar worden geklopt”, vertelt de actrice. Een aanleiding voor de tekst was bijvoorbee­ld de moord op Julie Van Espen. “Dat stapelde zich op en triggerde me om erover te schrijven. Dat doe ik vooral als ik me niet goed voel of als ik met een probleem zit. Het werkt louterend. Muziekteks­ten schrijven is mijn therapie. En dat was bij Nacht meer dan ooit het geval.”

Die single, die verschijnt op 2 december, is niet het eerste muzikale wapenfeit van de jonge twintiger uit Morkhoven. “Maar dit beschouw ik, bijna twee jaar na de vorige release, wel als een nieuw begin.”

Het creatiepro­ces was niet evident. Elke woord werd gewikt en gewogen. “De strofes gaan over mezelf en hoe ik me voel. Over hoe ik omkijk op straat, met de sleutels geklemd tussen mijn vingers. De haast waarmee ik me op straat begeef probeerde ik in de tekst te verwerken.”

Stukjes van het nummer, waarmee Femke mensen moed wil geven, zijn al op Tiktok en Instagram te vinden. “Daarop kwam al veel reactie. Van vrouwen, maar ook van mannen die angst voelen. Volgens mij is die angst er meer dan je denkt. Ook bij mezelf.” (tove)

i Je kan de single nu al pre-saven via een link die Femke deelde op Tiktok en Instagram

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Femke Verschuere­n: “Muziekteks­ten schrijven is mijn therapie.”
FOTO JOREN DE WEERDT Femke Verschuere­n: “Muziekteks­ten schrijven is mijn therapie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium