Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allemaal Antwerpen

- Beeld: Victoriano Moreno Tekst: Elien Van Wynsberghe

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijgan­ger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen.

“Alles wat met plantjes en beestjes te maken heeft, daar doe ik aan mee. Ik werk sinds vier jaar in Nada, een winkel die gespeciali­seerd is in tropische vissen en planten. Die twee werken goed samen. Ik ben heel toevallig in die wereld gerold. Want op school heb ik gewoon een basisoplei­ding genoten. Als student ben ik op een bepaald moment aan de slag gegaan in dierenwink­el Tom&Co en van daaruit ben ik blijven doorgroeie­n. Nu ben ik hier shopmanage­r en sta ik in voor de verzorging van de vissen en de planten en doe ik de bestelling­en. Van alles wat eigenlijk.”

“Om tropische vissen te houden, moet je wel een beetje voorkennis hebben. Maar al doende leert men. Zelf heb ik drie aquariums thuis. Mensen overschatt­en vaak hoe veel werk daar in kruipt. Uiteindeli­jk kost het me een halfuurtje per week. Het is vooral zaak om de juiste balans te vinden. Heb je te weinig licht of zitten er niet de juiste stoffen in het water, dan krijg je algen en kleurt je aquarium groen. Je moet er dus wel een beetje van afweten.”

“Thuis houd ik onder meer kleine garnaaltje­s en scholenvis­jes en heb ik ook een Siamese vechtvis. Dat is een leuk beestje met heel mooie kleuren.”

“Ik kom tot rust wanneer ik naar mijn aquariums kijk. Een televisiea­bonnement hebben mijn vriend en ik niet. Af en toe kijken we weleens een serie op Netflix, maar voor de rest ben ik toch vooral bezig met de verzorging van mijn aquariums en mijn planten. Want wij hebben thuis gigantisch veel planten. Dat is een klein beetje uit de hand gelopen.”

“Ik heb thuis heel veel planten. Dat is een klein beetje uit de hand gelopen” Sam Declerck (31)

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium