Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb geen toverformu­le, wel een dosis realiteit”

- DRIES VAN THIELEN

Twee weken nadat de samenwerki­ng met T1 Kenny Thompson is gestopt, heeft KFC Nijlen een nieuwe coach. Sam Vermeulen, tot donderdagm­iddag nog actief bij KFC Eppegem (derde afdeling VV A), zal vanaf volgende week in de dug-out zitten. “Hier liggen echt heel stevige fundamente­n waarop ik verder wil bouwen”, aldus de nieuwe trainer, met een verleden bij reeksgenoo­t Kampenhout.

Slechts twee weken zat Nijlen uit derde afdeling VV B zonder T1.

“Na het uiteengaan met Kenny (Thompson, red.) zijn we onmiddelli­jk aan de slag gegaan en hebben we de markt wat verkend”, aldus Jonas Heyman, lid van het dagelijks bestuur van Nijlen. “Er waren veel spontane sollicitat­ies, maar we hebben andere coaches benaderd met de vraag of ze ons project zagen zitten. Na twee gesprekken met Sam wisten we dat hij niet alleen de juiste man was om Nijlen aan te sturen, maar ook de voetbalvis­ie heeft die bij onze club past: een coach die met jonge, lokale spelers kan omgaan, aanvallend voetbal speelt, maar ook weet dat er resultaten moeten zijn.”

Vertrouwd met de reeks

“Maandag kreeg ik telefoon van Nijlen, met de vraag of ik interesse had”, analyseert Vermeulen zijn week. “Woensdag waren er gesprekken ter plaatse en donderdagm­iddag kreeg ik te horen dat ze voor mij kozen.” Hoe kon Vermeulen het bestuur overtuigen?

“Ik ging niet naar Nijlen met een toverformu­le, wel met een dosis realiteit. Ik weet dat er geblesseer­den in de kern zitten, maar er is voldoende kwaliteit in deze groep. Dat schrikt me niet af. Bovendien heeft Kenny Thompson hier stevige fundamente­n neergezet waarop ik wil verder bouwen.” Ook kent Vermeulen de reeks al een beetje. “Ik ben als coach van Kampenhout al eens komen verliezen van Nijlen (op 3 maart 2018, Nijlen won met 1-0, red.) en ook tegen Witgoor hebben we vorig jaar in de eindronde wat gebibberd met Eppegem. Verder passeerde ik al langs de Vlaams-brabantse clubs: Betekom, Wijgmaal en Diest.”

Afscheid van Eppegem

Vermeulen wilde zelf afscheid nemen van Eppegem. “Donderdaga­vond heb ik het bestuur en de spelers ingelicht. Sommigen van hen waren ontgoochel­d, want zij gingen door een muur voor mij. Maar ze snapten wel waarom ik het avontuur bij Nijlen aanga.”

“Het nieuws kwam donderdagm­iddag eigenlijk vrij plotseling binnen”, zegt Eppegemvoo­rzitter ad interim Benny Van Eycken. “Sam vertelde me dat hij naar Nijlen trok en dat hij zaterdag voor een laatste keer op de bank zal zitten. Sportief loopt het bij ons niet zo goed (Eppegem staat voorlaatst­e in derde afdeling VV A, red.), maar we hebben wel het gevoel dat de coach zich altijd honderd procent gaf, net als de ploeg trouwens. Jammer, we zijn zeker niet met slaande deuren uit elkaar gegaan, maar we zijn nu op zoek naar een nieuwe coach.”

 ?? FOTO KMS ??
FOTO KMS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium