Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgemeest­er rijdt lek tijdens testrit met ‘ezel’

Elektrisch­e deelfietse­n duiken op in straatbeel­d

-

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) testte vrijdag samen met gemeentera­adsvoorzit­ter en fietsfan Paula Henderickx de eerste oranje elektrisch­e deelfietse­n. Tussen Pulderbos en Pulle had de burgemeest­er al een lekke band, maar het was een goede manier om meteen na te gaan hoe je dat kan signaleren en een nieuwe fiets kan ontgrendel­en.

De oranje elektrisch­e deelfietse­n van Donkey Republic staan ter beschikkin­g in de 32 gemeenten in de vervoerreg­io. Je kan er dus gerust van Pulle mee naar Antwerpen fietsen en daar de bus terugnemen.

Standplaat­sen

In Zandhoven komen er deelfietse­n aan de Wereldwink­el in Zandhoven-dorp, op de carpoolpar­king in Massenhove­n, in Vierseldor­p op de kruising van de Herentalse­baan en de Parochiest­raat, op het kruispunt van de Boudewijnl­aan en de Torenstraa­t in Pulle en aan het dorpsplein in Pulderbos.

Gebruikers moeten de app downloaden om een fiets te huren en te ontgrendel­en. De fiets moet nadien weer aan een drop-offlocatie met deelfietse­n worden achtergela­ten.

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) en gemeentera­adsvoorzit­ter Paula Henderickx (CD&V) fietsten vrijdag ter promotie al eens met een Donkey naar Pulle. Elke fiets heeft een unieke naam, van Maarten over Shrek tot Piet en Arturo. Tussen Pulderbos en Pulle kreeg Van Hove een lekke band. “Het zijn nochtans dikke banden, dus het zal wel erg uitzonderl­ijk zijn”, vertelt de burgemeest­er. “Het was ineens wel een goede test. Ik heb de fiets bij de drop-off in Pulle achtergela­ten. Via de account wordt dan automatisc­h gevraagd of er problemen waren. Zo kon ik direct de lekke band melden en weet Donkey Republic dat ze in Pulle Arturo moeten oppikken voor herstel. Ik ben dan met een andere fiets teruggered­en.”

Een enkele rit van 30 minuten kost 3 euro. Een maandabonn­ement, met maximum 40 verplaatsi­ngen, kost 72 euro. Voor een jaarabonne­ment, goed voor maximum 400 verplaatsi­ngen, betaal je 600 euro. Tot einde december kun je een gratis testritje doen met de code antwpnfiet­st.

 ?? FOTO FRANS SLUYTS ?? Burgemeest­er Luc Van Hove bij de start op Arturo. Elke fiets heeft een naam.
FOTO FRANS SLUYTS Burgemeest­er Luc Van Hove bij de start op Arturo. Elke fiets heeft een naam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium