Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Giants rukt op richting middenmoot na deugddoend­e zege tegen Luik: “Jammer van slotkwart”

- Antwerp

De achtste speeldag van de BetFirst BXNT League bracht voor Antwerp Giants winst in Luik. Met drie op zes en nog twee inhaalweds­trijden op de affiche rukken de Giants na een tweede zege op een rij op naar de middenmoot. Vandaag reizen de Sinjoren naar Israël, waar dinsdag tegen Hapoel Haifa de laatste groepsweds­trijd van de FIBA Europe Cup wordt betwist.

Antwerp Giants, met voor het eerst de Amerikaans­e guard Brandon Anderson, controleer­de de eerste drie kwarts. Langs Spencer Butterfiel­d (16 punten), Desonta Bradford (12 punten, 6 assists) en Reggie Upshaw (10 punten, 5 rebounds) ging het van 19-24 naar een 35-44-bonus halfweg.

Met ook Jean-Marc Mwema drukten de Giants op het gaspedaal en ging het na 45-57 naar 52-74. Ondanks dominantie in de rebound voor Luik (43-28) leek de buit voor de Sinjoren binnen. In het slotkwart viel Antwerp Giants echter stil. Zeven gemiste vrijworpen, slechte defense en vooral nervositei­t maakte een Luikse remonte mogelijk. Ioann Iarochevit­ch (19 punten, 6 rebounds), Maxime Depuydt (18 punten), ex-Giant Niels Van Den Eynde (12 punten, 4 assists) en Romain Bruwier (6 punten, 10 rebounds) waren de bezielers van de comeback. Van 70-84 ging het naar naar 79-85. JeanMarc Mwema, Royce Hamme en Spencer Butterfiel­d stelden de verdiende Antwerpse zege na een zwak slotkwart toch nog veilig. Met 3 op 6 en nog twee inhaalweds­trijden op de affiche rukken de Giants stilaan op richting de middenmoot. De Amerikaans­e

guard Brandon Anderson kwam bij zijn debuut 12 minuten in actie en was goed voor 5 punten, 3 rebounds en 3 assists.

“Ik ben redelijk tevreden over deze wedstrijd”, aldus coach Ivica Skelin. “Enkel in de rebound waren we te laks. En ook het slotkwart, waarin we een 29-15 incasseren, was niet goed. Maar, het was de eerste keer dat we met deze ploeg volledig aan de opworp verschenen. Brandon Anderson moet nog worden ingewerkt en de automatism­en moeten volgen. Het belangrijk­ste op dit moment is de winst, niet de manier waarop. In deze ronde zijn er slechts achttien wedstrijde­n. We willen naar die Elite Gold en beseffen dus dat we ons niet veel misstappen kunnen permittere­n. Daarom blijft die nederlaag in Okapi Aalst, toen we drie spelers misten, een jammerlijk­e zaak. Met 3 op 6 rukken we wel stilaan op. Vrijdag bevestigen in de Lotto Arena tegen een steeds gevaarlijk Spirou Charleroi is een must. Doen we dat, dan maken we de aansluitin­g met de top vijf”, weet Skelin. Daarom is het goed dat we dinsdag nog wat matchritme in Israël en tegen Hapoel Haifa kunnen tanken. Blessures vermijden en aan de chemistry werken is deze week de insteek”, aldus nog Skelin.

Antwerp Giants stapt vanochtend het vliegtuig op richting Israël. Na de landing in Tel Aviv volgt nog een busrit naar de havenstad Haifa, waar dinsdag Hapoel wacht. De Giants tellen 2 op 6 en zijn Europees reeds uitgeschak­eld.

Giants: Anderson 5, Smout 4, Hamm 13, Bradford 12, D’Espallier 7, De Ridder 6, Rogiers 2, Butterfiel­d 16, Mwema 14, Upshaw 10.

 ?? FOTO BELGA ?? Desonta Bradford met de poging naar de ring.
FOTO BELGA Desonta Bradford met de poging naar de ring.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium