Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winkels en flats voor Belvu-site

Ontwikkela­ar WP-Invest wil project in najaar van 2023 opleveren

- FILIP SPOELDERS

De leegstaand­e gebouwen van het handelspan­d Belvu tussen de Strijderss­traat en de Doelveldst­raat in Edegem zullen worden omgebouwd tot de winkel- en woonsite Belle Vue. Dat wil het investerin­gsfonds WP-Invest realiseren tegen het najaar van 2023.

De familiezaa­k in mode en sportkledi­ng Belvu sloot in de zomer van 2020 na 108 jaar de deuren. Een winkeloppe­rvlakte van 1.600 m² met ateliers en kantoren in het centrum van Edegem kwam leeg te staan. Liesbeth Aerts , de vierde generatie van het bedrijf, opende tussen eind 2020 en juli 2022 in een deel van de showroom nog Racketpro voor liefhebber­s van padel, badminton en tennis. Maar nu ze haar zaak naar Boechout heeft verhuisd, is de tijd aangebroke­n om de gebouwen een andere invulling te geven.

WP-Invest uit Edegem gaat het pand renoveren en herbestemm­en naar winkels en huurappart­ementen. “Dit gebouw moet een mooi voorbeeld worden van een eigentijds­e renovatie die rekening houdt met de hedendaags­e wensen en normen. En dat met een herbestemm­ing die zinvol is en een meerwaarde creëert voor de Edegemse inwoners en consumente­n”, zegt Jonas Convents, bestuurder van WP-Invest.

Huurmarkt

Het investerin­gsfonds, dat actief is in de residentië­le woningmark­t en de kantoor- en retailmark­t, wil op de Belvu-site meerdere winkels en negen appartemen­ten realiseren. De wooneenhed­en en handelszak­en zullen beschikbaa­r worden op de huurmarkt. “Door bewust niet te kiezen voor een volledige sloop en een wederopbou­w zal het centrum van Edegem gespaard blijven van een grote bouwwerf in 2023, het jaar dat de gemeente haar 850-jarig bestaan uitgebreid wil vieren”, klinkt het nog.

Oplevering

De oplevering en opening zijn voorzien in het najaar van 2023. Over de huurvoorwa­arden zal later worden gecommunic­eerd.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De voormalige handelszaa­k Belvu moet de winkel- en woonsite Belle Vue worden.
FOTO FILIP SPOELDERS De voormalige handelszaa­k Belvu moet de winkel- en woonsite Belle Vue worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium