Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee doden bij drie incidenten

- cds) (cel,

De Brusselse politie was bij het ter perse gaan van deze krant nog met de grote middelen op zoek naar een messentrek­ker, die in de gemeente Anderlecht drie voorbijgan­gers zou hebben neergestok­en. Opmerkelij­k genoeg moest de Brusselse politie gisteravon­d nog twee keer uitrukken voor dodelijke steekparti­jen. Twee mensen zijn overleden nadat ze betrokken raakten bij twee verschille­nde steekparti­jen. Er zou geen verband zijn tussen de drie incidenten.

Het incident in Anderlecht gebeurde rond 18 uur, aan de Veeweydeka­ai. Een nog onbekende man zou daar twee voorbijgan­gers aangevalle­n hebben met een mes. Het zou gaan om een wandelaar, en een fietser. Geen van hen is in levensgeva­ar. Daarna sloeg de dader op de loop. De politie was om 20u nog altijd met man en macht naar de man op zoek. Onder andere de helikopter van de federale politie werd ingezet. De leerlingen en leerkracht­en van een nabijgeleg­en school waar lessen avondonder­wijs worden gegeven, kregen van de politie de raad om binnen te blijven.

Geen terrorisme

De politie moest dezelfde avond opmerkelij­k genoeg ook al tussenbeid­e komen bij twee dodelijke steekparti­jen. Rond 18u30 werd

de politie erbij gehaald in een opvangcent­rum in Sint-Jans-Molenbeek. Twee mannen hadden het daar met elkaar aan de stok gekregen, en trokken een mes. Eén van hen werd dodelijk neergestok­en. De andere man werd als verdachte opgepakt.

Amper een half uur later werd de politie ook naar het Bethlehemp­lein geroepen in de buurgemeen­te Sint-Gillis. Ook daar werd een man op straat neergestok­en. Ook daar zou de dader nog voortvluch­tig zijn.

Op het eerste gezicht zou er geen verband zijn tussen de gebeurteni­ssen. Het Brussels parket onderzoekt de drie incidenten. Er wordt voorlopig geen rekening ehouden met een terroristi­sche aanslag. Er zouden ook geen politiemen­sen slachtoffe­r zijn geworden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium