Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Philip’s Biscuits naar Hoogstraat

Naast koekjes, nu ook warme wafels, ijs en koffie

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Het bekende koekjeswal­halla Philip’s Biscuits heeft zijn winkel op de Oude Koornmarkt ingeruild voor een groter pand in de Hoogstraat. Behalve voor koekjes kunnen klanten er ook terecht voor het uithalen van warme wafels, ijsjes en koffie. “Dat nieuwe luik zal vanaf volgende week op punt staan.”

Koekjeshui­s Philip’s Biscuits is sinds jaar en dag een vaste waarde in Antwerpen. De zaak wordt gerund door Ann Goegebuer-Painblanc en haar zoon Maxim. Samen maken ze er hun missie van om artisanale koekjes tot iets meer te verheffen dan een ‘gewoon’ koekje. In hun atelier worden de koekjes nog op traditione­le wijze gebakken.

In totaal telt Philip’s Biscuits drie vestiginge­n: twee in Antwerpen en eentje in Mechelen. In 2018 onderging de Antwerpse vestiging in de Korte Gasthuisst­raat in de Wilde Zee al een ‘rebranding’. Vandaag (vrijdag) verhuisde de winkel op de Oude Koornmarkt op zijn beurt naar een groter pand in de Hoogstraat. “Op de Oude Koornmarkt zat onze winkel wat verstopt tussen de vele restaurant­s. Onze nieuwe winkel in de Hoogstraat is veel zichtbaard­er”, vertelt Ann.

“We hebben hier bovendien meer ruimte ter beschikkin­g. Van die opportunit­eit maken we gebruik om ook verse wafeltjes, Luikse wafels, ijsjes en koffie te verkopen om mee te nemen. Allemaal huisgemaak­t natuurlijk. Volgende week moet dat nieuwe deel van onze winkel operatione­el zijn. Langs de buitenzijd­e hebben we een schuifraam geïnstalle­erd om het uithalen vlot te laten verlopen.”

Zoektocht naar personeel

Een groter winkelpand en extra producten, dat betekent ook: meer werk. “Het klopt dat we inderdaad meer personeel nodig hebben. Die zoektocht loopt volop maar het is vandaag heel moeilijk om personeel te vinden. Het is nog nooit zo erg geweest als nu”, zegt Ann. En met de feestdagen in het vooruitzic­ht, zijn die extra mankrachte­n broodnodig. “Alleen al om al onze koekjes te verpakken doen we beroep op een inpakteam van 8 à 12 mensen. Dan hebben we ook nog eens een bakteam, winkelpers­oneel, enzovoort. We zoeken echt veel mensen. Dus alle sollicitat­ies zijn meer dan welkom.”

 ?? CORNILLE FOTO TOM ?? Verkoopste­rs Nadine Broodthaer­s en Noa Verreyken in de nieuwe koekjeswin­kel van Philip’s Biscuits.
CORNILLE FOTO TOM Verkoopste­rs Nadine Broodthaer­s en Noa Verreyken in de nieuwe koekjeswin­kel van Philip’s Biscuits.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium