Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw: populaire Waalse speelgoedw­inkel Smartoys in Grand Bazar

-

In de Grand Bazar opende de Waalse speelgoedw­inkel Smartoys zijn eerste pop-up store in Antwerpen. Het zijn meteen ook de eerste stappen van exploitant Gameo Europe in Vlaanderen. Smartoys is gespeciali­seerd in videogames, gezelschap­sspelletje­s en gadgets van pakweg Harry Potter. Gameo wil in Vlaanderen een belangrijk­e marktposit­ie innemen en steekt die ambities niet onder stoelen of banken: “Sowieso blijft het niet bij deze locaties.”

Van de allernieuw­ste Need for Speed over het gezelschap­sspel Pop Culture tot een knuffel van Pikachu. Wie op zoek is naar een fijn geschenk in die trend kan sinds vorige week terecht bij popupstore Smartoys. De Waalse speelgoedw­inkelketen groeide de voorbije twintig jaar uit tot een van de grootste winkels in zijn soort.

Smartoys is vooral populair bij liefhebber­s van videogames en accessoire­s. Maar ook het speelgoedm­erk Funko speelt een rol in het succes van de Waalse winkel, die daarnaast ook handig inspeelt op de stijgende popularite­it van bordspelle­tjes.

Grote ambities

Bij Gameo reageren ze verheugd op hun komst naar de Koekenstad. “We hebben grote ambities en willen ook in Vlaanderen een belangrijk­e marktposit­ie innemen. De voorbije jaren hebben we gemerkt dat ons concept aanslaat en we zijn ervan overtuigd dat dat ook in Antwerpen het geval zal zijn. We zullen ook elders in Vlaanderen winkels openen”, belooft Laurent Allardin, algemeen directeur van Gameo Europe. Filiaal Genk opende vorige week.

Ook Grand Bazar is tevreden met de komst van de Walen. “Het is absoluut een meerwaarde dat ze binnenkort ook kleine evenemente­n zullen organisere­n op het middenplei­n van ons shoppingce­nter”, aldus Tine Vechter, marketingm­anager van Grand Bazar. Op deze manier breiden we ons aanbod uit en bieden we naast fashion, feelgood en food, ook fun aan in het centrum van Antwerpen.”

 ?? FOTO RR ?? De winkel van Gameo in Grand Bazar.
FOTO RR De winkel van Gameo in Grand Bazar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium