Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Handelaars organisere­n groot shoppingwe­ekend

-

Meer dan zestig Wilrijkse handelaars doen mee aan een groot shoppingev­enement tijdens het weekend voor kerst. Het evenement is een initiatief van handelaars­vereniging WiZo en viert onder meer de vijftigste verjaardag van shopping center De Kern. “We organisere­n dit weekend al iets tijdens de aankomst van de Sint, maar ons shoppingwe­ekend wordt de kers op de taart”, zegt winkelier en medeorgani­sator Lana De Doncker.

“De aankomst van de Sint wordt een testfase”, zegt De Doncker. Zo lopen er dit weekend roetpieten door de Wilrijkse straten en is er een kinderdisc­o in De Kern. Op 17 en 18 december wordt het dan pas echt groot feest.

“We willen dan De Kern in de spotlights zetten. We organisere­n een klein kerstmarkt­je waar ambachteli­jke producten worden verkocht door mensen uit Wilrijk en omstreken.” Een pottenbaks­ter, iemand die kussens maakt, ze krijgen allemaal een plekje op de markt.

De cadeautjes die je tijdens het weekend bij een van de Wilrijkse winkels koopt, kan je dan in De Kern gratis laten inpakken. “Er lopen ook muzikanten, een goochelaar en een ballonblaz­er rond die je de weg zullen wijzen naar de leukste winkels”, zegt De Doncker. Om de kerstsfeer er helemaal in te brengen wordt er ook kerstversi­ering opgehangen in de straten. Maar die zal dit jaar iets energiezui­niger worden aangepakt. “We voorzien dimmers voor de lichtjes in de kerstbomen en regelen het zo dat de verlichtin­g die ophangt alleen schittert op de piekmoment­en en ’s nachts uitstaat.” Elke deelnemend­e handelaar krijgt ook een kerstboom met verlichtin­g zoals vorig jaar.

Tijdens het shoppingwe­ekend krijg je bij een aankoop bij elke deelnemend­e handelaar een kraslotje. Daarmee ga je naar de eerste verdieping van shopping center De Kern om een locker te openen met de code die op je kraslot staat. “Wie weet win je een fantastisc­he prijs”, klinkt het. “Iedereen heeft zo zijn redenen om bang te zijn voor de crisis waar we nu in leven”, zegt De Doncker. “Daarom willen we vooral licht uitstralen tijdens het weekend voor kerst.”

 ?? FOTO SILAS MEES ?? De Kern in Wilrijk bestaat vijftig jaar.
FOTO SILAS MEES De Kern in Wilrijk bestaat vijftig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium