Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En daarna hebben we goed gevierd in de jeneverten­t”

Nieuwmoer wint derby tegen Achterbroe­k met zware 7-1-cijfers

-

De voorbije weken lukte het Nieuwmoer moeilijk om te scoren in derde provincial­e A. Daar is zaterdagav­ond toch de nodige veranderin­g in gekomen. De troepen van Johan Geeraerts zorgden ervoor dat Achterbroe­kdoelman Yorne Pirotte zich niet minder dan zeven keer moest omdraaien. “Na de match ben ik wel iets gaan zeggen tegen Yorne, dat hij het zich allemaal niet moest aantrekken. Dit is maar één match en ik ken hem nog van vroeger. Da’s echt een goeie doelman.”

Toen Johan Geeraerts enkele weken geleden bij Nieuwmoer aankwam, was het een degradatie­kandidaat. “De club had in de zomer de ambitie uitgesprok­en dat ze bovenin wilde meedraaien. Als je dan amper zes punten pakt… tja, dan moet er iets veranderen.”

Tactische wissels

“Ik heb toen andere spelers in de basis gebracht. Als ik op training zag dat je je volledig gaf en hard werkte, dan verdiende je een plek in deze ploeg. Want heel eerlijk: in derde provincial­e zijn het niet de spelers met het meeste talent die een prestatie neerzetten, het zijn de jongens die hun kop leggen voor de ploeg.”

Toen begon het stilaan te draaien.

“Er was opnieuw wat vertrouwen in deze ploeg, doordat we wat begonnen te winnen. Maar afwerken bleef een moeilijk punt. Tegen leider Ekeren misten we een paar hele grote kansen en verdienden we eigenlijk een gelijkspel.”

Weer de nul niet gehouden

Matchen zoals zaterdag moeten dan wel heel belangrijk zijn voor het vertrouwen.

“Het klinkt raar als je de score ziet, maar een derby tegen Achterbroe­k is altijd lastig. Dat is zo’n derby waar heel veel volk naar komt kijken. We hadden zelfs speciaal een jeneverten­t en een frietkot laten komen.”

“Ons doel was de nul te houden, maar daar bracht Achterbroe­k na vijf minuten al veranderin­g in. Gelukkig kwamen we niet veel later op 1-1. Toen zij na 20 minuten met tien achterblev­en, liep het bij ons iets beter. Voor rust stond het al 4-1, de ban was gebroken. En daarna bracht ik nieuwe jongens in die zich wilden tonen en er ook nog drie binnenscho­ten.”

Eindronde 2 voor Nieuwmoer?

“Na de match hebben mijn spelers er een groot feest van gemaakt, en ook de jongens van Achterbroe­k zijn nog even gebleven. Ik ken er veel spelers en ik heb tegen hen gezegd dat ze er niks mee moesten inzitten, dit is ocharme één match dat het minder liep.”

Door de overwinnin­g komt Nieuwmoer op een negende plaats, net onder… Achterbroe­k. Wat zijn de ambities?

“We moeten heel eerlijk zijn: bovenin meedraaien zal iets te hoog gegrepen zijn. Als je ploegen ziet als Ekeren, Berchem B en Zandvliet, weet je dat het moeilijk wordt. Maar misschien moeten we wat focussen op de eindronde. We pakken negen op negen en voor de winterstop hebben we nog een lastig parcours met de derby tegen Zandvliet, Deurne en Hemiksem. Als we in die matchen een zeven op negen pakken, wil ik nog wel eens praten”, aldus de T1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium