Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor de rest van het seizoen mag Vorselaar elke match winnen”

Zoersel pakt belangrijk­e overwinnin­g tegen OG Vorselaar

-

Zaterdag stond een belangrijk­e kelderkrak­er op het programma in eerste provincial­e. Coach Raf De Houwer keek met Zoersel recht in de ogen van Vorselaar, de ploeg waar hij zeven jaar lang het mooie weer maakte. “Bij ons begon zelfs iemand die nog nooit op de bank had gezeten.”

Het is altijd iets speciaal wanneer coach Raf De Houwer Vorselaar op bezoek krijgt.

“Ik was er zeven jaar lang actief en ik ken er ook gigantisch veel mensen. Een paar maanden geleden vierden ze nog 100 jaar OG Vorselaar, en ze waren me daar nog altijd niet vergeten. Ik heb nog altijd een hele fijne band met de ploeg en met uitzonderi­ng van de matchen tegen ons gun ik ze elke overwinnin­g dit seizoen.”

Bankzitter­s in de basis

Dat Zoersel uiteindeli­jk met 2-0 won is opvallend. “We hebben op dit moment veel geblesseer­de basisspele­rs. Jongens die anders op de bank beginnen, waren plots een basispion. Er was zelfs een jongen die nog nooit bij ons op de bank had gezeten, die nu ineens wel mocht beginnen.”

Gelukkig voor Zoersel viel al snel de openingsgo­al.

“Ik moet zeggen dat we echt goed voetbal speelden. Vorselaar speelde wel wat leuke kansen bij elkaar, maar het ging goed over en weer. Het bleef ook spannend. Pas bij die hele late tweede goal (minuut 93, red.) waren we zeker van de overwinnin­g. Al bij al was het wel verdiend voor ons en blijven we met een goed gevoel achter.”

Supporters­bus uit Vorselaar

Zoersel bengelt klassement.

“Andere jaren eindigen we rond de tiende, elfde plaats. Maar dit seizoen hebben we veel pech: er zijn jongens die er lange tijd niet bij zullen kunnen zijn en tegen grotere ploegen missen we dat tikkeltje geluk. Tegen Berg en Dal kregen we in de allerlaats­te minuut nog de 2-3 tegen, van Ternesse moesten we eigenlijk winnen… Druk maken we ons zeker niet, want we zitten met een zevental ploegen in hetzelfde schuitje en ik heb niet het gevoel dat we de slechtste van hen zijn.”

Zaterdagav­ond werden er ook matchen afgewerkt op het WK. Was er minder animo rondom het veld?

De Houwer: “Zeker niet, ik denk dat je die twee zaken apart moet bekijken. Vanuit Vorselaar was er zelfs een supporters­bus ingelegd, de sfeer zat er echt wel goed in”, knipoogt de coach. DRIES VAN THIELEN

onderaan

het

 ?? FOTO SMB . ?? Zoerseltra­iner Raf De Houwer.
FOTO SMB . Zoerseltra­iner Raf De Houwer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium