Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu ben ik klaar voor de triatlon”

-

Lukas Maes kroonde zich zondag in het Brasschaat­se gemeentepa­rk tot eindlaurea­at van de 72ste editie van de Achtkamp. Verrassend, want het was nog maar zijn eerste deelname. Mathias Vertessen, winnaar van vorig jaar, werd tweede.

In de veldrit was niemand opgewassen tegen Gerry Druyts. De krachtpats­er uit Brecht won met ruime voorsprong maar eindwinnaa­r Lukas Maes kwam toch nog mooi als tweede over de meet.

“Ik doe al enkele jaren aan atletiek”, gaf de 21-jarige laureaat uit Ekeren aan. “In de winter liep ik een pak veldlopen, maar dat viel altijd samen met de Achtkamp. In de coronaperi­ode zocht ik naar andere doelen. Ik bereidde me voor op de Achtkamp van vorig jaar, maar door een hartontste­king mocht ik een half jaar compleet niets doen. Daarna sloot ik me aan bij triatloncl­ub Atriac om de triatlonwe­reld wat te verkennen. Deze Achtkamp is daarop een ideale voorbereid­ing. Ik wist vooraf niet of ik kon meestrijde­n voor eindwinst, maar ik ben er nu wel oprecht blij mee. En volgend jaar wil ik er graag weer bij zijn.”

Van Beeumen beste bij vrouwen

Het was al elf jaar geleden dat

Meggie Van Beeumen nog had deelgenome­n. Toen eindigde ze als tweede. Maar door te winnen in de veldrit kon ze dit jaar Lauranne Pauwels voorblijve­n.

“In 2013 kreeg ik een zoontje en ik heb al mijn tijd genomen om voor hem te zorgen. Sporten was even minder belangrijk. Begin dit jaar nam ik me voor aan de Achtkamp deel te nemen, met de eindzege als doel. Ik wilde tegelijk bewijzen dat het niet is omdat je mama bent of wat ouder wordt dat je geen doelen meer kunt hebben. Alles kan als je maar wil en dat heb ik met mijn deelname mooi bewezen. Ik ben dus heel trots op die eindzege.”

In de jeugdreeks­en werden Elien Vermeiren (juniores vrouwen), Robbe Heiremans (juniores mannen) en Jobbe Vande Pas (juniores U15 mannen) eindwinnaa­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium