Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scoutsgroe­p De Reigers begint aan bouw van nieuwe lokalen

-

Ondanks de miezerige regen waren veel scouts en sympathisa­nten paraat bij de eerstestee­nlegging van de nieuwe lokalen afgelopen weekend. De oude gebouwen zijn versleten, wat normaal is na 45 jaar intensief gebruik.

Erik Boen is voorzitter van het Scoutscomi­té en kijkt uiteraard uit naar de nieuwbouw. Wanneer die officieel in gebruik wordt genomen, is nog niet met zekerheid geweten en hangt deels af van de financiële omkadering.

“De nieuwe lokalen komen op de plaats van het oude, groene gebouw. Het gaat om een houtskelet­bouw van 536 vierkante meter in L-vorm. Na overleg met de buren wordt de achtergeve­l gericht naar hun tuinen. Zo blijft de grote speelruimt­e bestaan en wordt de geluidsove­rlast voor de buren tot een minimum beperkt. In totaal telt de nieuwbouw zes lokalen voor de verschille­nde afdelingen, keuken, berging, polyvalent­e zaal, leidinglok­aal, sanitair en voldoende berging. Een deel van de lokalen gaan we verhuren. We vragen hiervoor bij Toerisme Vlaanderen een erkenning aan.”

“De afbraak, vernieuwbo­uw, projectkos­ten en onverwacht­e kosten worden geraamd op ruim 428.000 euro. Het polderdist­rict kent alvast een subsidie toe van 300.000 euro. Voor het verschil zorgen we zelf”, geeft Erik Boen nog mee.

De stad Antwerpen bood De Reigers in 1977 een concessie aan voor een terrein aan de Putsebaan, vlak bij de Ruige Heide. Als jonge groep hadden De Reigers weinig financiële middelen. Er werd besloten een afgedankt schoolgebo­uw van het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesins­tituut in Ekeren over te brengen naar Zandvliet. Begin 1978 werden die lokalen in gebruik genomen. Maar de groep bleef groeien en bijna dertig jaar geleden tikte de jeugdveren­iging een werfgebouw van chemiereus BASF op de kop. Het was pas bij de eeuwwissel­ing dat alle afdelingen konden beschikken over een eigen lokaal.

“De huidige lokalen zijn helemaal op. De vloer is nog oké, maar de ramen zijn dan weer een ander verhaal. Afbreken was de enige optie”, aldus nog Erik Boen.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Leiding, districtsb­estuur en ouders leggen de eerste stenen van de nieuwe scoutsloka­len.
FOTO KOEN FASSEUR Leiding, districtsb­estuur en ouders leggen de eerste stenen van de nieuwe scoutsloka­len.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium