Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Projectont­wikkelaar zet onderhande­lingen stop

-

De onderhande­lingen tussen projectont­wikkelaar Van Roey en de gemeente Brasschaat over het Scholenpro­ject Kaart worden tijdelijk geschorst. Van Roey wil de procedure bij de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen afwachten en verwijst ook naar de turbulente economisch­e omstandigh­eden die mogelijk een invloed hebben op de bouwprijze­n voor de scholenbou­w.

Het Scholenpro­ject Kaart omhelst de grondige renovatie van twee basisschol­en van twee verschille­nde netten. Het gaat om de gemeenteli­jke lagere school Gilo Kaart en de gemeenteli­jke kleutersch­ool ’t Veldhopper­tje enerzijds en de vrije basisschoo­l De Vlinder anderzijds.

Nieuwbouw

Aan dit project werd een nieuwbouw van 103 woningen voorzien. Na protest van de buurt verminderd­e projectont­wikkelaar Van Roey het aantal woningen tot tachtig, wat meteen een bouwlaag minder betekent. De buurtbewon­ers namen hier nog geen genoegen mee en zetten hun juridische stappen verder. Op dit ogenblik ligt het dossier bij de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen. Van Roey laat nu aan het gemeentebe­stuur weten deze procedure af te wachten. Het komt er dus op neer dat de onderhande­lingen voorlopig worden stopgezet. De projectont­wikkelaar ziet een ernstig procesrisi­co en wil eerst meer duidelijkh­eid. Als die er komt, kunnen de onderhande­lingen worden hervat. Maar Van Roey wil mogelijke initiatiev­en van het gemeentebe­stuur om verder te overleggen met de buurt graag ondersteun­en. Anderzijds wil de projectont­wikkelaar erop wijzen dat de bouwprijze­n kunnen worden aangepast aan de huidige economisch­e situatie.

Waarnemend burgemeest­er Philip Cools (N-VA) neemt akte van de beslissing van Van Roey en zegt de gerechteli­jke procedure te zullen afwachten.

“Wij gaan er wel van uit dat deze schorsing slechts tijdelijk is. Eerst focussen we op de procedure, maar eens die uitgeklaar­d is, zullen we dit project verder afwerken.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? De gemeenteli­jke lagere school Gilo Kaart.
FOTO JAN BRYS De gemeenteli­jke lagere school Gilo Kaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium