Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Caféruzie ontaardt in dodelijke steekparti­j

Bryan Reyes Del Rosario moet zich voor jury verantwoor­den voor moord

- MAAIKE FLOOR

In het gerechtsge­bouw in Antwerpen is maandagmid­dag de jury samengeste­ld voor het assisenpro­ces over een dodelijke steekparti­j in de Van Stralenstr­aat in Antwerpen in juli 2020. Daarbij werd Joel Ozuna doodgestok­en, die net als de meeste andere caféklante­n die dag in café Colony’s had afgesproke­n omwille van de verkiezing­en in de Dominicaan­se Republiek.

Rond twee uur ’s nachts werd de politie op 6 juli 2020 opgeroepen voor een steekparti­j in de Van Stralenstr­aat. De agenten troffen slachtoffe­r Joël Ozuna bloedend aan op straat. De ambulancie­rs probeerden hem te reanimeren, maar de man overleed in het UZA aan zijn verwonding­en. Diezelfde nacht werd een zekere Bebo opgepakt. Meerdere caféklante­n hadden gezien dat hij ruzie had met het slachtoffe­r. De twee mannen hadden allebei een relatie gehad met dezelfde vrouw en Joël zou jaloers geweest zijn dat Bebo nog een goede band met haar had.

Iets na 1u ’s nachts zou de eerste vechtparti­j tussen de twee Dominicane­n hebben plaatsgevo­nden, waarbij Joël Bebo sloeg met een fles. Kort erna raakten ze opnieuw slaags, iets verderop. Daarna gingen ze beiden naar huis. Bebo kleedde zich om. Hij kwam terug naar het café, volgens zijn versie van de feiten omdat hij zijn bril vergeten was. Joël Ozuna keerde ook terug met een sporttas waaruit hij een honkbalknu­ppel haalde en op Bebo begon te slaan. Toen raakten ook andere mannen betrokken, onder wie beschuldig­de Bryan Reyes Del Rosario, die de twee vechtersba­zen uit elkaar zou hebben willen halen.

Rode bloedvlek

Bebo kwam eerst als verdachte in beeld. Op beelden van een stadscamer­a was te zien hoe Bebo na de slagen met de honkbalknu­ppel was weggelopen. Joël ging hem achterna, gevolgd door Bryan. Van de steekparti­j zelf zijn geen beelden. De camera filmde even later wel hoe Bryan wegwandeld­e, iets opvouwde en dat in zijn broekzak stak. Ondertusse­n werd op de borst van het slachtoffe­r een rode bloedvlek zichtbaar.

De beschuldig­de werd twee dagen na de feiten opgepakt. Hij ontkende eerst, maar gaf later toe dat hij op Joël Ozuna was gaan zitten. En hem in zijn hart en zijn linkerarm had gestoken. Later trok hij die verklaring in. Bryan Reyes Del Rosario beweerde dat de tolk hem verkeerd begrepen had. Hij hield vol dat hij alleen in zijn linkerhand had gestoken. En dat iemand anders de dodelijke steken zou hebben toegebrach­t.

Na de feiten stuurde Bryan zijn vriendin Pamela twee chatberich­tjes: ‘Hoe gaat het?’ en ‘Ik ben Joël gaan neersteken’. Zijn vriendin maakte het blauwe vouwmes dat gebruikt werd tijdens de feiten zorgvuldig schoon en wikkelde het in een doek. Tegen de speurders zei Bryan dat hij nooit de bedoeling had om Joël te doden.

Vrijdag gaat het assisenpro­ces echt van start. Dan zal de voorzitter Bryan Reyes Del Rosario verhoren om te achterhale­n hoe hij zich de feiten herinnert. De rechtszaak zal waarschijn­lijk vijf dagen duren.

 ?? FOTO BELGA ?? Byan Reyes Del Rosario tijdens de samenstell­ing van de assisenjur­y die over hem zal oordelen.
FOTO BELGA Byan Reyes Del Rosario tijdens de samenstell­ing van de assisenjur­y die over hem zal oordelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium