Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jinnih Beels trekt zich terug als lokale lijsttrekk­er

-

“Mijn focus ligt nu op de nationale verkiezing­en van 9 juni, waarvoor ik met veel goesting campagne aan het voeren ben” Jinnih Beels

Jinnih Beels stopt als Antwerps lijsttrekk­er voor de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober. Dat heeft ze zonet aangekondi­gd op de algemene ledenverga­dering van Vooruit Antwerpen. Wie haar opvolgt is niet duidelijk. Beels blijft wel lijsttrekk­er voor de Kamer.

Donderdaga­vond 20 uur: “Mijn verwachtin­gen? Dat het allemaal goedkomt.” Kersvers Antwerps Vooruit-gemeentera­adslid Kathleen Van Brempt had er nog goede hoop op bij aanvang van de algemene ledenverga­dering in het ABVV-vakbondsge­bouw op de Paardenmar­kt.

Drie uur later leek het ijdele hoop te zijn geweest. Schepen Jinnih Beels heeft zich teruggetro­kken als lijsttrekk­er voor Vooruit bij de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober. “Mijn focus ligt nu op de nationale verkiezing­en van 9 juni waarvoor ik met veel goesting campagne aan het voeren ben”, zei Beels. “Maar, dat wil ook zeggen dat ik de lokale bladzijde op het einde van mijn mandaat omdraai. We hebben een goeie algemene vergaderin­g achter de rug en ik ben ervan overtuigd dat de rust nu eindelijk kan terugkeren. Ik heb er alle vertrouwen in dat de partij een nieuwe lokale lijsttrekk­er zal aanduiden om ons werk ook verder te zetten na 2024.”

De rangen sluiten

Dirk Wiesé, bestuursli­d bij Vooruit Antwerpen, die als verzoener de neuzen weer in dezelfde richting moest krijgen, sprak na de algemene vergaderin­g de pers toe. “Dit hadden we niet verwacht”, zegt Wiesé. “Jinnih heeft haar lijsttrekk­erschap aan de leden voorgelegd. En nu ligt het lijsttrekk­erschap voor oktober weer open. Het ligt dus bij de leden. De neuzen staan in dezelfde richting. We hebben ons uit elkaar laten spelen in dit college. Ik heb van de leden gehoord dat we nu vooral onze rangen moeten sluiten. En dat we moeten laten zien wie we zijn. Wij gaan allemaal mee campagne voeren voor Jinnih. Als zij laat weten dat het volgens haar beter is haar positie ter beschikkin­g te stellen van de algemene ledenverga­dering, moeten we dat respectere­n.”

 ?? © MAARTEN DE BOUW ?? Beels blijft wel lijsttrekk­er op de Antwerpse Kamerlijst bij de federale verkiezing­en.
© MAARTEN DE BOUW Beels blijft wel lijsttrekk­er op de Antwerpse Kamerlijst bij de federale verkiezing­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium