Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mortselse rechterhan­d van drugsbaas Flash overgeleve­rd aan ons land

- (sare, tdk)

Ruim een jaar nadat hij in Spanje opgepakt werd, is Yersen V. deze week overgeleve­rd aan ons land. De dertiger uit Mortsel geldt als een van de handlanger­s van drugsbaas Flash, hij komt ook in beeld als aanstuurde­r van een foltering in het drugsmilie­u.

De 38-jarige Yersen V. werd ruim een jaar geleden al opgepakt op zijn schuiladre­s in Nerja, een badplaats in de buurt van het Zuid-Spaanse Malaga. Net op tijd, volgens V., want hij zou op het punt hebben gestaan om van schuilplaa­ts te veranderen.

Hij was toen in beeld gekomen als een van de belangrijk­e verdachten in een omvangrijk dossier rond de smokkel van meer dan vier ton cocaïne via woningen in het Mechelse. Ondertusse­n werden aan dat onderzoek ook de dossiers van twee ontvoering­en in Duffel en Putte gevoegd, net als dat van een wapenarsen­aal dat aangetroff­en werd in de woning van een 53-jarige vrouw in Putte. Als kopstuk van de organisati­e zien de speurders Yannick ‘Flash’ W., die in andere dossiers al lange straffen opliep en die de zaken vanuit zijn cel zou hebben aangestuur­d.

De in Mortsel geboren V. wordt gezien als een van de naaste handlanger­s van Flash. Na zijn arrestatie in Spanje verzette hij zich tegen zijn overleveri­ng. V. zat daarom ruim een jaar in de cel in de gevangenis van Alhaurin del Torre in de buurt van Malaga. Verschille­nde bronnen bevestigen dat hij deze week uiteindeli­jk in België aangekomen is.

Ontvoering

Behalve in het Mechelse drugsdossi­er, wordt hij ook gezien als een van de organisato­ren van een ontvoering in het drugsmilie­u waarbij het slachtoffe­r zwaar gefolterd teruggevon­den werd in Poppel. In die zaak zal V. mee voor de rechtbank in Turnhout moeten verschijne­n op 8 mei, daar wordt dan een hele dag uitgetrokk­en voor het proces tegen V., zijn medeorgani­sator Jonas W. en twaalf handlanger­s.

 ?? © RR ?? Yersen V. wordt tot de entourage van Yannick ‘Flash’ W. gerekend.
© RR Yersen V. wordt tot de entourage van Yannick ‘Flash’ W. gerekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium